Пт, 2024-04-19, 19:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:11
Англійською українці володіють гірше за поляків, але краще, ніж росіяни
Інші останні Українці в світі
Міжнародний освітній центр Education First опублікував індекс володіння англійською мовою, до якого вперше потрапила Україна.

Усього до рейтингу входить 60 країн, для яких англійська не є рідною. Список був складений за результатами тестування у 2012 році. Його пройшли 750 тисяч осіб з різних країн.

За даними Education First, найкраще англійською володіють скандинави: перші три місця посіли Швеція, Норвегія та Нідерланди відповідно.

Польща посіла 8-ме місце, Україна - 27-ме, а Росія розташувалася з відривом - на 31-му місці. Найгірше ситуація з володінням англійською склалася в Алжирі, Саудівській Аравії та Іраку, передає УНІАН.

Нагадаємо, з початку навчального року набуло чинності розпорядження Міністерства освіти і науки про обов'язкове вивчення в школах другої іноземної мови.

Управління освіти зібрало інформацію про те, яку саме мову вивчатимуть як другу іноземну п'ятикласники кожної школи.

Згідно з цими даними, 52% шкіл обрали німецьку мову, 23% - російську, 14% - французьку, 8% - англійську, 2% - польську, 1% - іспанську.

Зазначимо, що англійську як першу іноземну мову вивчають 91,7% учнів у школах України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 1037 | Додав: adminA | Теги: гірше за поляків, українці, краще, ніж росіяни, англійською | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]