Чт, 2024-03-28, 10:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:29
"Антибандерівську" норму закону про ІНП Туск вважає нерозсудливим підходом
Інші останні Новини Європейського Союзу

Туск вважає нерозсудливим підходом "антибандерівську" норму закону про ІНП

Президент Європейської ради Дональд Туск вважає нерозсудливим підхід Польщі щодо жорстких норм у законі про Інститут національної пам’яті, які стосуються злочинів українських націоналістів.

Про це він заявив в інтерв’ю програмі Fakty po faktach на каналі TVN24.

"Не йдеться про те, щоб не говорити правди, бо правда необхідна для поєднання, але в інтересах Варшави і Києва побудувати фундамент для об'єднання, а не конфлікту" - наголосив президент Європейської ради.

Він нагадав, що свого часу Польща досягла порозуміння з Німеччиною, однак це потребувало доброї волі від людей, влади, церкви.

"Цього ж ми потребуємо з Україною. Але не варто порівнювати з ситуацією Польщі і Німеччини. Україна бореться за свою незалежність, Україна потребує підтримки як ніколи раніше" - підкреслив Туск.

"Мені не видаються розсудливим підходом такі жорсткі формулювання в законі, бо так навряд чи можна чогось досягти" - зазначив він.

За його словами, це зрештою може викликати і реакцію української сторони.

"І зрештою ми розсваримося. І сьогодні я не мушу говорити, хто потирає руки від того, що з Києва і Варшави лунають неприємні сигнали" - сказав Туск.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 768 | Додав: adminA | Теги: антибандерівська норма закону, нерозсудливий підхід, Туск, ІНП | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]