Пт, 2024-03-29, 12:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:37
Безстрокову акцію протесту оголосили харківські "чорнобильці"
Інші останні Новини з регіонів України
Кілька сотень ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції оголосили у Харкові безстрокову акцію протесту. Про це повідомив глава всеукраїнського об’єднання "Ветеранів Чорнобиля" Володимир Проскурін, якого цитує "Радіо "Свобода".

У вівторок близько 300 ліквідаторів аварії вийшли на пікет на площі Свободи і планують проводити двогодинні акції щодня. В руках люди тримали плакати з написами "Вимагаємо виконувати статті чорнобильського закону", "Вимагаємо відкликати з парламенту проект соціального кодексу України".

За словами Проскуріна, люди вимагають від влади виплатити пенсії в тому обсязі, як це прописано в законі "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".

"Наші вимоги такі ж, що були минулого року: виконувати положення чинного законодавства в повному обсязі. Чорнобильці тепер отримують пенсії значно менші, ніж прописано в законі. Ігнорується закон, і постанови суду теж", - сказав він.

Окрім цього, до вимог активістів додалася нова: відкликати проект закону нового соціального кодексу, який був зареєстрований у Верховній Раді.

"У цей проект соціального кодексу механічно взяли і звели кілька законів. Із законів вирізали те, що невигідно урядові, і взяли те, що урядові вигідно. В такій редакції парламент і збирається голосувати", - додав Проскурін.

Зазначимо, 4 вересня в Луганську чорнобильці почали безстрокову акцію протесту, повідомив голова обласного відділення товариства інвалідів-ліквідаторів "Чорнобиль-86" Олексій Демченко. За його словами, учасники акції встановили в сквері біля будівлі Луганської облдержадміністрації 6 наметів. Всього в акції беруть участь близько 100 осіб.

З осені 2011 року в більшості великих міст України проходили акції протесту "чорнобильців". Особливо масовими мітинги "чорнобильців" були в Києві та Донецьку. Приводом для їхнього початку стало внесення до Верховної Ради законопроекту, який скасовував розміри фіксованих пільг для ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній станції.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1017 | Додав: adminA | Теги: харківські чорнобильці, акцію протесту | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]