Чт, 2024-04-25, 03:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:27
Біля кордонів Болгарії розвідувальні літаки РФ "нагнітають нездорову атмосферу"
Інші останні Новини світу

Болгарські політики стривожені імперськими амбіціями президента РФ Володимира Путіна. Російські розвідувальні літаки продовжують обліт морських кордонів Болгарії для нагнітання нездорової обстановки у регіоні.

Про це у інтерв'ю болгарському телеканалу "Нова телевізія" заявив екс-міністр оборони Аню Ангелов, повідомляє Укрінформ.

За його словами, "ніхто не знає до яких кордонів тягнуться імперські амбіції президента Путіна. Від нього можна чекати всього".

"Нам він може зупинити постачання запасних частин до російських винищувачів МІГ-29, може припинити і постачання газу", - заявив Ангелов.

"Російські розвідувальні літаки, не вторгаючись у болгарський повітряний простір, можливо, знімають те, що відбувається на континентальному шельфі країни, а, можливо, виявляють радарні установки на морському березі. У будь-якому разі це перевірка рівня захисту повітряного простору країни", - сказав він.

Ангелов нагадав, що 2012 року, коли у Болгарії базувалася натовська ескадрилья F-16 через ремонт авіабази Альянсу у Віано (Італія), так само зросла кількість розвідувальних польотів російських літаків. І болгарським черговим винищувачам доводилося підніматися по тривозі в повітря для їх супроводу, що є одним з попереджень про безпеку зовнішніх кордонів НАТО.

"Але нинішні польоти літаків-розвідників Росії не зрівнянні з 2012 роком", - додав колишній глава оборонного відомства.

За його словами, Болгарія повинна зміцнювати свою обороноздатність і придбати хоча б споживані винищувачі від інших країн, щоб уникнути залежності від російського сервісу МіГів.

Відзначимо, раніше прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що Північноатлантичний Альянс збільшить свою військову присутність в країні з метою розвіяти побоювання східноєвропейських країн з приводу їх безпеки після анексії Криму Росією.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 924 | Додав: adminA | Теги: нездорову атмосферу, Болгарії, розвідувальні літаки РФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]