Чт, 2024-03-28, 14:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:16
Бізнесмени, безробітні та безпартійні мітять у депутати Ради
Інші останні Політичні новини
У парламент наступного скликання хочуть потрапити представники різних професій - від слюсарів до секретарок, але найцікавішим є те, що з 3109 кандидатів-мажоритарників є 293 людини (майже кожен десятий), які офіційно взагалі числяться безробітними.

Про це свідчить аналіз даних Центрвиборчкому про кандидатів по мажоритарних округах, проведений політичним оглядачем ZN.ua Андрієм Капустіним.

Також, згідно з даними ЦВК, третина кандидатів (1082 осіб) є бізнесменами. "Виборці вимагають від мажоритарників вкладень, і тому кожен третій кандидат з 3109, а саме той, який представляє бізнес, в більшості округів найбільш конкурентоспроможний", - пише оглядач.

Окрім іншого, варто зазначити, що згідно з аналізом кандидатів, майже половина з них є безпартійними, а саме 1453 людини.

За словами експерта, це не означає, що кандидати йдуть самовисуванцями, а свідчить про те, що вони ховають партквитки, тому що бояться негативного ставлення суспільства до своєї політсили.

Зазначимо, що кандидати у депутати у ході передвиборної агітації активно вдаються не лише до реклами, а й до підкупу виборців – прямого чи непрямого. Вартість голосу на нинішніх парламентських виборах - від 50 до 300 гривень. Це сума для невеликих населених пунктів - у столиці платитимуть більше. Про це заявили в Комітеті виборців України.

На думку представників КВУ, саме прямий підкуп у мажоритарних округах буде вирішальним під час голосування. В даний час спостерігачі вже зафіксували кілька фактів підкупу виборців.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1034 | Додав: adminA | Теги: депутати Ради, бізнесмени, безпартійні, безробітні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]