Чт, 2024-04-25, 10:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:08
Бойовики закінчили формувати ударні групи і готові до наступу
Інші останні Надзвичайні новини

Коли почнеться повномасштабний наступ з боку російсько-терористичних військ не знає навіть керівництво ОРЛ і ОРД, проте Україна повинна готуватися до цього вже сьогодні. Про це у понеділок, 6 квітня, заявив координатор "Інформаційного опору" Дмитро Тимчук.

"На сьогодні три основні ударні угруповання російсько-терористичних військ вже сформовані, активно проводиться розвідка позицій українських військ (від ДРГ до радіотехнічної розвідки), на тактичному рівні терористи намагаються на деяких напрямках (Авдіївка, Широкине) вичавити наші війська із займаних ними позицій для створення зручної для них "кофігурації" лінії зіткнення сторін", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

При цьому Тимчук зазначає, що "аналогічну картину ми спостерігали наприкінці минулого року - і на початку цього року почався широкомасштабний наступ терористів, який закінчився врешті втратою нами Дебальцевського плацдарму".

"Тобто, факт у тому, що Україна повинна бути готовою до широкомасштабного наступу вже сьогодні", - уточнюється в повідомленні.

Він також зазначив, що коли почнеться повномасштабний наступ з боку російсько-терористичних військ, не знає навіть керівництво бойовиків.

"Як свідчать події часів Іловайської трагедії і боїв на Дебальцевському плацдармі, рішення, які ухвалюють у Москві, озвучуються у вигляді вказівок терористам в останній момент", - резюмував він.

На Донбас перекидають російських найманців без досвіду

Якщо торік на Донбас відправляли найманців, які служили раніше в підрозділах спецпризначення та мали досвід участі в збройних конфліктах, то тепер беруть усіх підряд. Про це у понеділок, 6 квітня, заявив Дмитро Тимчук.

"Наразі бойовикам (а точніше - їхнім кураторам на Донбасі з числа представників російського командування, ФСБ і ГРУ ГШ ЗС РФ) поставлені завдання: закінчити доукомплетування формувань бойовиків, наводячи "останні штрихи" у формуванні ударних угруповань на напрямках: Донецькому і Артемівському (тут на базі "Горлівського гарнізону" сформоване найпотужніше угруповання терористів, здатне діяти на двох оперативних напрямках - на південно-західному і на північному), на півночі Луганської області (напрямок - Щастя та Станиця Луганська) та на Приморському (Маріуполь)", - написав він.

При цьому Тимчук зазначає, що терористи хочуть створити єдину структуру терористичних формувань з єдиною системою управління ("адміністративний" поділ на бойовиків при цьому ролі не грає, умовно на території кожної "терористичної республіки" створено по одному "армійському корпусу", але обидва підпорядковуються єдиному керівництву). Головне завдання при цьому - підпорядкувати всі бандформування на Донбасі єдиному командуванню.

"При цьому схема роботи єдиної системи управління військами вже обкатана під час боїв на Дебальцевському плацдармі (січень-лютий 2015 р). Тут єдиний за задумом наступ проводився як силами ОРД (з південного заходу і півдня), так і ОРЛ (з південного сходу і сходу)", - уточнив він.

Координатор "Інформаційного опору" також вважає, що бойовики хочуть створити єдину систему тилового забезпечення обох "армійських корпусів" за рахунок ресурсів, перекинутих з Росії.

"У рамках цієї системи вже функціонують перевальні бази ("хаби"), через які йде розподіл даних ресурсів, що надходять за двома основними маршрутами (ми їх умовно називаємо "північним" і "південним"). Нинішня діяльність бойовиків по збільшенню пропускної спроможності залізничних вузлів в Іловайську та Дебальцевому здійснюється саме в рамках створення зазначеної єдиної системи постачання", - написав він.

Дмитро Тимчук зазначив, що у бойовиків є мета - створити єдину систему підготовки особового складу, яка "умовно розділена на дві складові: тренувальні табори в Росії і в окупованому Криму (основні центри - Ростов-на-Дону в РФ і Перевальськ в АРК, в останньому випадку підготовлена жива сила, що перекидається на Донбас через Ростовську область). І навчальні центри, створені російськими фахівцями на території ОРД і ОРЛ.

Перша складова націлена на підготовку зрадників у Криму та найманців з числа громадян РФ.

"Тут ми спостерігаємо безрадісну для Путіна тенденцію. Зокрема, якщо впродовж минулого року на Донбас перекидалися в основному найманці, що служили раніше в підрозділах спецпризначення та мали досвід участі в збройних конфліктах, то з початку цього року в навчальні центри гребуть всіх підряд - серед найманців все більше "гарматного м'яса", яке не має за плечима не те що "гарячих точок", але навіть строкової служби в армії. Велика Росія, але ресурс не нескінченний, дурнів все менше", - написав він, зазначивши при цьому, що "друга складова має також сумнівний ефект".

Як свідчить досвід, у своїй масі місцеві бойовики на Донбасі - це панове, не обтяжені інтелектом, і грамотних бійців з них зробити проблематично навіть силами найкращих російських інструкторів. На тлі проблем з найманцями в РФ це означає, що завдання Кремля щодо досягнення максимальної здатності бойовиків самостійно виконувати серйозні завдання без допомоги російських регулярних військ нездійсненне. Дуже неприємний для Путіна момент".

Раніше посол України в Польщі Андрій Дещиця заявляв, що Росія продовжуватиме свій наступ на Україну, і ми до цього готуємося.

"За нашими оцінками, і до цього ми готуємося, Росія продовжуватиме свій наступ на Україну. Скажу так: Путін непередбачуваний, Москва непередбачувана. Нещодавно показували на російському телебаченні фільм про анексію Криму. Росія називає цю анексію "поверненням на батьківщину", - сказав він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 974 | Додав: adminA | Теги: бойовики, готові до наступу, формувати ударні групи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]