Пт, 2024-04-26, 14:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:09
Британія називає стеження "захистом демократії"
Інші останні Новини світу
Глава британської контррозвідки Ендрю Паркер заявив, що розвідслужби країни захищають "свободу і демократію".

Як повідомляє ВВС, в четвер, 7 листопада, вперше в історії глави всіх трьох розвідслужб Великобританії дали свідчення перед комітетом парламенту з розвідки і безпеки.

Показання голови Центру урядового зв'язку (GCHQ) сера Іена Лоббан, генерального директора МІ-5 Ендрю Паркера і глави МІ-6 сера Джона Соуерза транслюють по телебаченню. Раніше комітет опитував глав розвідслужб за закритими дверима.

Глави британських розвідслужб були викликані в парламентський комітет після того, як інформація, оприлюднена Едвардом Сноуденом, викликала стурбованість у суспільстві з приводу методів, якими користується розвідка для збору даних.

З документів, які він надав британській газеті Guardian, стало відомо, що розвідслужби за допомогою програми Tempora центру GCHQ стежили за тим, що саме роблять в інтернеті мільйони простих громадян.

З тих же документів Сноудена можна зробити висновок, що Агентство національної безпеки (АНБ) США прослуховувало мобільні телефони деяких іноземних політичних лідерів.

Комітет парламенту з розвідки та безпеки вже проводив обмежене розслідування дій GCHQ, яка, як випливає з документів, збирає дані про користувачів інтернету в обхід британського законодавства, використовуючи програму Prism американського АНБ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1019 | Додав: adminA | Теги: Британія, стеження захистом демократії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]