Вт, 2024-04-23, 20:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:46
Будемо голодувати, поки не винесуть вперед ногами - "чорнобильці" Луганська
Інші останні Новини з регіонів України
Замість 6 тисяч гривень пенсії "чорнобильці" нині отримують 1,5-2 тисячі. Держава позбавила їх права на виконання рішень судів. Тому вони переконують – протестуватимуть і голодуватимуть, поки їх не винесуть з наметів уперед ногами. Про це заявив комендант наметового містечка акції протесту "чорнобильців" у Луганську Андрій Колос, повідомляє УНІАН.

"Про конкретні суми не йдеться, йдеться про статті 54 і 50. Тобто, 6 мінімальних пенсій за віком, 8 мінімальних по другій групі за віком, та 10 мінімальних пенсій за віком по першій групі. Тобто, на початку я отримував пенсію 5500 гривень, а на даний момент я отримую 1890, різниця відчутна, тому жодної іншої суми я не вимагаю, не 30 тисяч, не 40, не 50", - заявив протестувальник.

"Нас ніхто не намагається купити, і ми на ці покупки не реагуємо. Просто-напросто, влада пообіцяла людині, і ми подивимося, виконає влада цю обіцянку чи ні, а про купівлю мови не велося. Вівся мирний діалог, влада пропонувала нам мирно скласти свої намети і виїхати по домівках і там чекати рішення Кабінету міністрів, але загальними зборами ми вирішили стояти до кінця", - додав Колос.

Нагадаємо, 4 вересня в Луганську чорнобильці почали безстрокову акцію протесту, повідомив голова обласного відділення товариства інвалідів-ліквідаторів "Чорнобиль-86" Олексій Демченко. За його словами, учасники акції встановили в сквері біля будівлі Луганської облдержадміністрації 6 наметів. Всього в акції беруть участь близько 100 осіб.

З осені 2011 року в більшості великих міст України проходили акції протесту "чорнобильців". Особливо масовими мітинги "чорнобильців" були в Києві та Донецьку. Приводом для їхнього початку стало внесення до Верховної Ради законопроекту, який скасовував розміри фіксованих пільг для ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній станції.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1060 | Додав: adminA | Теги: голодувати, Чорнобильці Луганська | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]