Чт, 2024-05-02, 00:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:13
Це тільки початок, безкарності не буде - Боррель про ордер на арешт путіна
Інші останні Кримінальні новини

За його словами, процес покарання винних у воєнних злочинах в Україні тільки розпочинається.

Очільник європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що рішення Міжнародного кримінального суду в Гаазі видати ордер на арешт російського диктатора володимира путіна - це тільки початок процесу.

Як написав Боррель, путін не зможе уникнути відповідальності за злочини проти України.

"Рішення МКС видати ордер на арешт володимира путіна за воєнний злочин щодо незаконної депортації та передачі дітей з України до росії є початком процесу притягнення до відповідальності. Ми цінуємо та підтримуємо роботу МКС. Не може бути жодної безкарності", – написав Боррель.

Ордер на арешт путіна: що відомо

Як повідомляли ЗМІ, 17 березня стало відомо, що Міжнародний кримінальний суд видав міжнародні ордери на арешт володимира путіна й уповноваженої з прав дитини у рф марії львової-бєлової. Як зазначили у суді,  є "розумні підстави" вважати, що російській президент несе особисту відповідальність за депортацію дітей з України.

Ордер уповноважує правоохоронців 123 країн арештувати путіна. Спікер очільника росії дмитро пєсков стверджував, що видача ордера є неприйнятною. Варто зазначити, що український лідер Володимир Зеленський назвав таке рішення МКС історичним.

Президент США Байден заявив, що рішення Міжнародного кримінального суду про видачу ордера на арешт президента рф володимира путіна є "дуже сильною позицією".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 538 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]