Пт, 2024-03-29, 12:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:38
Через події під САП Луценко доручив прокуратурі відкрити кримінальне провадження
Інші останні Кримінальні новини

Луценко доручив прокуратурі відкрити кримінальне провадження через події під САП

Генеральний прокурор Юрій Луценко доручив прокуратурі Києва переглянути кваліфікацію подій і зареєструвати кримінальне провадження за фактом вчорашніх зіткнень під будівлею Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Через події, що трапилися в ході акцій протесту під САП столична прокуратура відкриє провадження. Відповідне доручення дав генпрокурор Юрій Луценко, повідомляється на його сторінці у Facebook.

«З приводу вчорашніх акцій під САП. Доручив столичній прокуратурі переглянути кваліфікацію подій і зареєструвати кримінальне провадження», — написав очільник ГП.

Луценко вважає, що в Україні варто припинити використовувати зеленку проти опонентів, оскільки це не лише небезпечно для здоров‘я, але й має ознаки кримінального правопорушення.

Нагадаємо, 17 липня в Києві під стінами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури невідомі закидали тортами і облили зеленкою керівника «Центру протидії корупції» Віталія Шабуніна і главу Соціалістичної партії Іллю Ківу.

Під будівлею САП відбувався мітинг, учасники якого протестували проти закриття справи щодо сина голови МВС Олександра Авакова в так званій справі рюкзаків.

Раніше повідомлялося, що 17 липня група осіб, яка проводила пікет біля будівлі НАБУ, прорвалася на територію офісу. Люди пройшли через турнікет, поламали меблі, накидали сміття і залишили в холі кілька тортів Roshen.

На безлади в офісі НАБУ відреагували в поліції. Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Порушникам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до чотирьох років. Наразі триває досудове розслідування.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 736 | Додав: adminA | Теги: сап, Луценко, кримінальне провадження | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]