Чт, 2024-04-25, 18:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:08
Через загрозу терроризму Німеччина збільшить чисельність елітного спецпідрозділу
Інші останні Новини Європейського Союзу

Через зростання терористичної загрози Німеччина збільшить на третину чисельність елітного підрозділу GSG-9 (Grenzschutzgruppe 9 - "Група охорони кордонів 9").

Про це повідомляє Deutsche Welle.

 Дислокований під Бонном спецпідрозділ також відкриє другу базу, ймовірно, у Берліні.

"Якщо подивитися на ситуацію щодо тероризму в Європі, помітно, що найчастіше об'єктами атак стають столиці", - заявив керівник GSG-9 Жером Фукс.

Конкретну чисельність свого підрозділу він не назвав з міркувань секретності, але її оцінюють у близько 400 осіб. Фукс зазначив, що поповнювати особовий склад будуть, як і зазвичай, винятково добровольцями з числа поліцейських.

Поліцейський спецпідрозділ GSG-9 сформували у Західній Німеччині у вересні 1973 року, через рік після теракту на Олімпіаді в Мюнхені, з метою попередження терористичних дій на території ФРН. Спецгрупа підпорядкована винятково міністрові внутрішніх справ країни. За його командою спецназ може відправитися в будь-яку точку земної кулі.

Відомим GSG-9 став після операції "Магічний вогонь" - штурму захопленого пропалестинськими терористами літака Boeing 737 авіакомпанії Lufthansa в сомалійській столиці Могадишо, коли німецькі силовики зуміли звільнити без втрат 86 заручників.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 654 | Додав: adminA | Теги: Німеччина, чисельність елітного спецпідрозділу, загроза терроризму | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]