Сб, 2024-04-20, 14:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:46
Декларацію на підтримку вступу до НАТО парламент Македонії схвалив
Інші останні Новини Європейського Союзу

  Парламент Македонії схвалив декларацію на підтримку вступу до НАТО

Парламент Македонії в четвер прийняв декларацію, яка підтримує заявку країни на вступ до НАТО.

Таке рішення македонські парламентарі схвалили після того, як альянс офіційно запросив Македонію розпочати переговори про членство у НАТО, повідомляє Associated Press.

Всі 76 законодавців, які були присутні на засіданні 120-місного парламенту, проголосували за декларацію, в тому числі консервативна опозиційна партія VMRO-DPMNE, яка рішуче виступала проти угоди з Грецією про перейменування країни.

Консервативний депутат Драган Данев заявив, що його партія зробить "сильний внесок" в зусилля країни щодо вступу в НАТО. Представник правлячої соціал-демократичної партії Харі Локвенек зазначив, що членство в НАТО зміцнить безпеку і стабільність Македонії.

Минулого тижня лідери НАТО офіційно запросили Македонію почати переговори про членство, за умови, що процес вступу Македонії не буде завершено до тих пір, поки угода про назву не буде реалізована повністю.

Восени Македонія проведе консультативний референдум, під час якого громадян запитають: "Чи виступаєте ви за членство в Європейському Союзі та НАТО, прийнявши угоду між Республікою Македонія та Республікою Греція?".

Греція і Македонія 17 червня підписали угоду про зміну назви колишньої югославської республіки на Республіку Північна Македонія. Аби угода була повністю реалізована, Македонія повинна змінити Конституцію.

Прем’єр Македонії зазначив, що референдум буде "консультативним", як це передбаченою законодавством країни, але додав, що "народне слово буде остаточним для всіх політичних партій".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 684 | Додав: adminA | Теги: парламент Македонії, підтримка вступу до НАТО, декларація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]