Сб, 2024-04-20, 14:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:40
Держдеп США хвалить Яценюка і просить не застосовувати силу
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Державний секретар США Джон Керрі і прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк обговорили ситуацію на сході України.

Як передає УНІАН, про це повідомляє Reuters з посиланням на Джен Псакі, офіційного представника Держдепу США.

Керрі, зокрема, закликав Яценюка докласти всіх зусиль задля мирного вирішення ситуації на південному сході України.

За словами Псакі, між Керрі і Яценюком також обговорювалася можливість зустрічі за участю США, Росії, України і Євросоюзу. Керрі висловив занепокоєння ескалацією напруженості в Україні.

Зазначається, що глава Держдепу також закликав Яценюка сприяти роботі міжнародних моніторингових місій в Україні.

Київська влада діє на сході України "професійно і стримано". Так вважають в Адміністрації США.

"Українська влада продовжує діяти професійно і стримано. Ми дуже пильно стежимо за ситуацією на сході України, стурбовані тим, що там відбувається, і засуджуємо будь-яке насильство", - заявив 9 квітня офіційний представник Білого дому Джей Карні.

Він вважає, що "український уряд ясно пропонує врегулювання ситуації шляхом діалогу", і, за його словами, американська сторона підтримує це.

Посилаючись на "традиційні ЗМІ та соціальні мережі", Карні сказав, що "деякі учасники акцій протесту були проплачені, вони не є місцевими жителями".

Нагадаємо, 6 квітня в Донецьку проросійські мітингувальники штурмом захопили будинок облдержадміністрації, вимагаючи негайного скликання позачергової сесії облради і прийняття депутатами рішення про проведення в регіоні референдуму про приєднання до Росії.

6 квітня за фактом захоплення ОДА донецька міліція почала розслідування за ч.1 ст.294 ККУ (масові заворушення).

7 квітня проросійські мітингувальники, які захопили будівлю облдержадміністрації, оголосили про створення суверенної держави "Донецька республіка" і про проведення до 11 травня референдуму.

Прокуратура Донецької області повідомляє, що весь цей час не припиняються переговори з мітингувальниками про добровільне звільнення будівлі ОДА.

9 квітня, голова Донецької обласної держадміністрації Сергій Тарута назвав умови мирного вирішення конфлікту з мітингувальниками, які захопили будівлю ОДА, і сподівається, що вони будуть прийняті учасниками протесту.

Тоді ж спікер Верховної Ради України, в.о. президента України Олександр Турчинов підписав указ "Про державну охорону Донецької обласної державної адміністрації".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 908 | Додав: adminA | Теги: Держдеп США, Яценюка, не застосовувати силу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]