Пт, 2024-03-29, 00:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:22
Для громадян 71 країни Україна запровадила біометричний контроль
Інші останні Туристичні новини

1 січня почала роботу презентована 21 грудня система фіксації біометричних даних громадян в обладнаних 157️ пунктах.

Про це повідомив Арсен Аваков, передає прес-служба МВС.

З 1 січня 2018 року громадяни 71 країни, в тому числі Росії, зобов'язані будуть здавати відбитки 5 пальців для ідентифікації при в'їзді в Україну та завчасно направляти повідомлення про мету перебування. На кордоні з Росією Україна в тестовому режимі запустила біоконтроль ще 27 грудня.

"Ми перекриємо всі стаціонарні пункти пропуску, а потім - і малі пункти пропуску місцевого значення. Ці бази даних дозволять нам увійти в десятку країн з найкращою верифікацією осіб, що перетинають кордон. Уже зараз Україна входить в десятку країн за кількістю запитів і відповідей з базами Інтерполу. Це дає нам високу гарантію, що до нас не потрапляють кримінальні елементи", - написав Аваков.

В ДПСУ зазначають, що на пунктах пропуску в районі проведення АТО біометрична перевірка російських громадян відбуватися не буде, вони не зможуть перетнути КПВВ, якщо заїхали з непідконтрольної території.

Також в ДПСУ зазначили, що біоконтроль на адміністративному кордоні з окупованим Росією Кримом не стосуватиметься громадян України, які проживають на півострові.

Зазначається, що систему біометричного контролю встановили на 157 пунктах пропуску та на 3 контрольних пунктах в’їзду-виїзду на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом.

"Для цього Держприкордонслужбі було виділено 300 мільйонів гривень. Зокрема, обладнано понад 1200 робочих місць та доукомплектовано більш ніж 400 автоматизованих робочих місць сканерами відбитків пальців, розгорнуто більш ніж 320 нових робочих місць на І-й та ІІ-й лінії контролю, а також понад 420 в залізничних пунктах пропуску, модернізовано сховище зберігання біометричних даних", - повідомили на сайті прикордонників.

З початку доби біометричний контроль на українському кордоні пройшли понад 2,7 тисячі іноземців та людей без громадянства, з яких 500 - громадяни Росії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 774 | Додав: adminA | Теги: біометричний контроль, україна, громадяни 71 країни | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]