Чт, 2024-04-25, 09:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:04
Для розвитку атомної енергетики в Європі країни ЄС створюють альянс
Інші останні Новини Європейського Союзу

11 країн Євросоюзу підписали у Стокгольмі декларацію з метою підтвердити своє прагнення зміцнювати європейське співробітництво в галузі атомної енергетики.

Серед підписантів - Болгарія, Хорватія, Чехія, Фінляндія, Франція, Угорщина, Нідерланди, Польща, Румунія, Словаччина, Словенія та Фінляндія. Також у зустрічі взяла участь комісар ЄС з питань енергетики Кадрі Сімсон.

Ці країни зобов'язалися тісніше співпрацювати по всьому ланцюжку постачання атомної енергії та сприяти спільним промисловим проєктам у сфері нових генеруючих потужностей, а також нових технологій, таких як малі реактори.

"Атомна енергетика є одним з багатьох інструментів для досягнення наших кліматичних цілей, виробництва електроенергії для базового навантаження і забезпечення безпеки постачання", - йдеться в декларації, яка була підписана на полях зустрічі міністрів енергетики ЄС, організованої Швецією, яка зараз головує в ЄС.

Міністр з питань енергетичного переходу Франції Аньєс Панньє Рунахер, яка ініціювала зустріч, заявила, що мета альянсу – структурувати співпрацю по всьому ядерному ланцюжку створення вартості і забезпечити Європу всіма інструментами для досягнення вуглецевої нейтральності до 2050 року.

Метою співпраці є сприяння дослідженням та інноваціям, а також допомога у встановленні "єдиних правил безпеки відповідно до найкращої міжнародної практики", зазначається у спільній декларації.

Декларація також спрямована на «посилення промислового співробітництва у розвитку європейських ядерних потужностей» і вивчення спільних промислових проєктів для нових реакторів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 467 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]