Пт, 2024-03-29, 10:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:09
Для України Європа повністю відкриє авіанебо не пізніше 2015 року
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Усі положення угоди про "відкрите небо" між Україною і ЄС повинні набути чинності не пізніше 2015 року. Про це 7 листопада заявив директор департаменту авіаційних перевезень та аеропортів Державної авіаційної служби Сергій Коршак, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

"По Європі питання, пов'язані із здійсненням перельотів з однієї території на іншу, повністю узгоджені. Ми очікуємо, що всі обмеження остаточно будуть зняті у 2015 році. Ще раз повторю, усі принципові питання повністю узгоджені, і зараз триває лише процес редагування та звірки тексту Угоди, технічні правки", - сказав він.

Коршук додав, що зняття обмежень щодо доступу до ринку - це лише один з важливих аспектів, які обговорювалися у рамках Угоди про спільний авіапростір. Саме через необхідність детально опрацювати усі сфери взаємодії: питання, пов'язані з екологією, безпекою польотів, авіаційною безпекою, було проведено вісім раундів переговорів. У результаті практично усі сфери, де задіяний авіаційний транспорт, увійшли до документа.

За словами директора департаменту Державіаслужби, важливу роль у прискоренні процесу узгодження тексту Угоди про спільний авіапростір з країнами ЄС відіграло і переведення України до першої категорії безпеки польотів. Сприяло цьому прийняття нового Повітряного кодексу, який повною мірою відображає світові стандарти та тенденції, що існують сьогодні у сфері організації та нагляду за безпекою польотів.

Як повідомлялося, Україна та Євросоюз завершили узгодження тексту Угоди про спільний авіаційний простір під час восьмого раунду переговорів, які пройшли 21-22 жовтня у Брюсселі. Підписати угоду про "відкрите небо" з ЄС планується у 2014 р.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 900 | Додав: adminA | Теги: авіанебо, 2015 року, Європа, України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]