Пн, 2024-04-29, 12:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:57
Для відбудови України Польща хоче бути не лише військовим, а й економічним хабом - Сікорський
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив про намір його країни стати не лише військовим, а й економічним хабом з відбудови України

Про це він сказав під час спільної пресконференції з главою МЗС Німеччини Анналеною Бербок у вівторок у Берліні, пише ЗМІ.

"Ми говоритимемо про відбудову України. Польща хоче бути не лише військовим, а й економічним хабом для відбудови України, але спочатку треба перемогти у війні", - підкреслив Сікорський.

За його словами, війна показала, що Веймарський трикутник може бути важливим форумом співпраці і джерелом хороших задумів щодо майбутнього ЄС. Міністр зауважив, що нещодавно зустрічався з главою МЗС Франції Стефаном Сежурне, під час цієї зустрічі узгоджено подальшу співпрацю у Веймарському трикутнику.

"Сподіваюся, що вже незабаром на нашому рівні ми матимемо змогу зустрітися в Парижі і, звичайно, Україна буде однією з головних тем переговорів", - наголосив Сікорський.

За словами очільника МЗС Польщі, підтримка України є інвестицією в європейську безпеку.

Він сподівається, що незабаром буде розв'язано проблему створення європейського фонду для допомоги Україні.

"Я сподіваюся, що в лютому вдасться узгодити виділення 5 млрд євро для України на цей рік",- підкреслив польський міністр.

 Крім того, голова МЗС Польщі перед візитом до Берліна заявив, що завершується "холодна війна", яку попередній уряд вів з Німеччиною та європейськими інституціями.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 239 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]