Чт, 2024-03-28, 23:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:46
До берегів Лівії пливуть бойові кораблі після вбивства посла США
Інші останні Новини світу
Після вбивства посла США у Бенгазі Пентагон відправив до берегів Лівії два бойових кораблі та евакуював з країни весь свій дипломатичний персонал.

Есмінець Laboon прибуде до лівійського узбережжя вже найближчим часом. Есмінець McFaul підтягнеться за кілька днів. Обидва бойових кораблі мають на озброєнні крилаті ракети "Томагавк", передає РИА "Новости".

Крім того, США перекидають до Лівії спецпідрозділи морських піхотинців після розгрому свого консульства в Бенгазі. Дипломати зараз залишають Лівію. Весь штат дипмісії буде перевезено в Німеччину. Також туди вже відправлено тіла загиблих при нападі на консульство, а також трьох поранених американців.

Напад на консульство США в Бенгазі вчинено минулого вівторка, 11 вересня. Ісламісти прорвалися в будівлю і вбили чотирьох дипломатів. Серед жертв нападу виявився посол США в Лівії Кріс Стівенс.

Гнів лівійців викликав американський малобюджетний аматорський фільм, в якому пророк Мухаммед постає в непривабливому вигляді. Стрічка вже спровокувала спалахи насильства в кількох мусульманських країнах. Нападу піддалися посольства США в Єгипті і Тунісі.

Лівія звинуватила в нападі на консульство США прихильників Каддафі

Прибічники вбитого повстанцями в 2011 році лівійського диктатора Муаммара Каддафі стоять за атакою на консульство США в Бенгазі, вважає посол Лівії у Вашингтоні Алі Ауджалі.

"Ми знаємо, що поплічники Каддафі досі ще в Лівії. Звичайно, вони використали шанс розчинитися в натовпі (під час атаки на консульство)... Зараз ще не зрозуміло, ким точно були нападники, але впевнений, що вони (прихильники Каддафі) були там... У них досі ще є гроші, вони досі ще отримують підтримку від Тунісу, Мавританії та інших країн, які фінансують такі теракти", - заявив Ауджалі журналістам у Вашингтоні.

Заява посла суперечить первинним висновкам американської розвідки, яка побачила в події слід "Аль-Каїди". Однак, за словами Ауджалі, "у лівійського уряду є розвідінформація про те, що деякі сили Каддафі були залучені" в напад.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 944 | Додав: adminA | Теги: бойові кораблі, Лівії, вбивства посла США | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]