Пт, 2024-04-19, 13:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:26
До парламенту опозиція внесла проект постанови про недовіру Кабміну
Інші останні Політичні новини
Опозиція внесла до Верховної Ради проект постанови "Про відповідальність Кабінету міністрів України" у зв’язку з ухваленням ним рішення про призупинення підготовки до укладання Угоди про Асоціацію з ЄС.

Про це у понеділок, 25 листопада, повідомили у прес-службі "Батьківщини".

Відповідний проект постанови за підписами голови фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка, голови фракції "УДАР" Віталія Кличка та ВО "Свобода" Олега Тягнибока зареєстровано в парламенті під №3692.

Опозиція наголошує, що закон України "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики" встановив пріоритетність інтеграції України до Європейського Союзу для внутрішнього і зовнішнього розвитку держави.

Проте, діючи всупереч закону, 21 листопада Кабінет міністрів прийняв розпорядження №905 "Питання укладання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами–членами, з іншої сторони", яким призупинив підготовку до укладання Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС.

"Таким чином Уряд зрадив сподівання українського народу на європейське майбутнє нашої держави", - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Проектом постанови передбачається ухвалення Верховною Радою резолюції недовіри Кабінету міністрів у зв’язку із зрадою урядом національних інтересів держави.

Нагадаємо, 21 листопада Кабінет міністрів України розпорядився призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами.

У свою чергу опозиційні парламентські фракції заявили, що мають намір зареєструвати у Верховній Раді України проект постанови про відставку Кабінету міністрів України на чолі з прем'єр-міністром Миколою Азаровим.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1015 | Додав: adminA | Теги: парламенту, проект постанови про недовіру Кабмі, опозиція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]