Чт, 2024-04-25, 10:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:43
Єдину альтернативу НАТО для України назвав глава МЗС Естонії
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Захистити Україну від росії може лише повноцінне членство в НАТО, або ядерна зброя.

Про це заявив міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу в інтерв'ю Newsweek. На його думку, простої прихильності НАТО політиці відкритих дверей і нових обіцянок членства України в Альянсі в майбутньому «далеко не достатньо».

«Якщо ми скажемо, що не бачимо Україну членом НАТО після цієї війни, це означатиме, що ми боїмося або прогнозуємо, що росія знову нападе, і тоді країни НАТО будуть залучені у світову війну, або хоча б війну за європейський континент», – вказав Рейнсалу.

Глава МЗС Естонії заявив, що НАТО не може ігнорувати амбіції України щодо вступу, які, за його словами, залишаються «слоном у кімнаті» (англійська ідіома для очевидної істини, яка ігнорується), тоді як російський реваншизм становить загрозу для України.

Він також скептично поставився до ідей щодо альтернатив НАТО для України на кшталт тристороннього пакту про безпеку, який, за даними ЗМІ, запропонували президенту Володимиру Зеленському Франція, Німеччина та Велика Британія.

«Я не куплюся на це. У нас уже було це з Будапештським меморандумом <…> Який сенс намагатися копіювати НАТО, якщо ви даєте зрозуміти, що це не НАТО? <…> Чесно кажучи, єдиною гарантією, окрім НАТО, було б постачання ядерної зброї до України», – сказав Рейнсалу, при цьому визнавши, що такий крок неможливий і небажаний з огляду на зобов'язання ядерних держав НАТО щодо нерозповсюдження.

Нагадаємо, за результатами опитування, більшість українців вважає найкращим варіантом гарантії національної безпеки вступ України в НАТО.

В НАТО до липня повинні закінчити розробку проєкту гарантій безпеки для України, щоб на саміті у Вільнюсі союзники могли обговорити їх, повідомив прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак.

Німеччина разом із союзниками обговорює післявоєнні гарантії безпеки для України, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 464 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]