Пт, 2024-04-19, 23:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:19
Єлісєєв - Україна запропонувала ЄС альтернативу "Північному потоку-2"
Інші останні Економічні новини

Україна пропонує ЄС створити міжнародний консорціум на базі української ГТС.

Про це заявив заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв в програмі "Підсумки дня" на "5 каналі".

Він наголосив, що газопровід "Північний потік-2" є політичним проектом і в ЄС це розуміють.

"Ми чітко висловили свою позицію щодо неприпустимості "Північного потоку-2". Вони з розумінням поставилися до нашої аргументації, і ми далі будемо продовжувати наш діалог, адже без нашої згоди цей проект не повинен відбуватися", - заявив чиновник.

"Більше того, ми не тільки критикуємо і блокуємо цей політично вмотивований проект, а ми й пропонуємо. Ми запропонували можливість створення міжнародного консорціуму на основі нашої газотранспортної системи", – сказав Єлісєєв.

"Так, європейська сторона підтримала ініціативу Президента про проведення на початку наступного року великої міжнародної конференції щодо перспектив української ГТС задля підвищення рівня безпеки і Європи, і України в тому числі. ЄС дослухається до наших ініціатив і дуже важливо, що ЄС привітав наші кроки до енергобезпеки і до реформ у галузі енергетики. І ми будемо далі рухатися цим шляхом", - додав він.

Як відомо, наразі в ЄС відбуваються дискусії щодо можливості побудови газопроводу "Північний потік-2", в тому числі – щодо його відповідності європейському законодавству в сфері енергопостачання.

Як зазначалося, сенат Сполучених Штатів Америки одноголосно схвалив законопроект про введення нового пакету санкцій проти Росії, які в тому числі стосуються "Північного потоку 2".

Проект "Північний потік-2" передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 737 | Додав: adminA | Теги: україна, Єлісєєв, альтернатива Північному потоку-2, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]