Вт, 2024-04-23, 17:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:13
ЄС ставить умову: провести як треба вибори і відпустити опозиціонерів
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Офіційний Брюссель очікує від України виконання певних умов, за яких проведення саміту Україна-ЄС у цьому році буде можливим. Про це йдеться у письмовій відповіді спікера Високого представника ЄС з міжнародних справ і політики безпеки Майї Коч'янчич, повідомляє Укрінформ.

"Готуючись до щорічного саміту, Європейський Союз очікує від України реальних дій, надто в таких трьох сферах", - сказала вона.

"Вибори, а саме - зобов'язання України щодо підготовки та проведення парламентських виборів у жовтні", - назвала вона першу сферу.

"Щодо вибіркового правосуддя, де таким доказом можуть бути кроки з виправлення наслідків застосування вибіркового правосуддя в справах Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших, що також потребує подальших кроків у проведенні судової реформи", - назвала спікер другу умову.

Третьою умовою вона назвала реформи, "де доказом має стати прискорення в процесі виконання Порядку денного Асоціації".

Як підкреслила Коч'янчич, "Євросоюз підтверджує відданість розвитку відносин з Україною, досягненню цілей політичної асоціації та економічної інтеграції".

"Ми сподіваємося, що прогрес у цих трьох питаннях може бути досягнутий з метою створення умов, які будуть більш сприятливими для результатів двосторонніх відносин. Такий розвиток визначить наші цілі та заходи з підготовки до зустрічі в ході цього саміту", - зауважила європейський спікер.

Вона нагадала, що саміти Україна-ЄС проходять щороку згідно з Угодою про партнерство та співробітництво.

У цьому році з 13 по 16 вересня у Лівадійському палаці пройде вже 9-та Ялтинська щорічна зустріч "Україна і світ: долаючи завтрашні виклики разом", організована "Ялтинською європейською стратегією" в партнерстві з Фондом Віктора Пінчука. Форум відкриють президент України Віктор Янукович і прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

Зазначимо, що раніше верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон заявляла, що Брюссель чекає від Києва прогресу в трьох сферах - правосудді, проведенні парламентських виборів і реформах.

Раніше повідомлялося, що Європейський парламент закликає єврокомісара з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле висловити позицію Європи щодо України на саміті в Ялті, повідомив євродепутат Мікаель Галер.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1062 | Додав: adminA | Теги: вибори, відпустити опозиціонерів, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]