Ср, 2024-04-24, 21:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:22
ЄС та США у Молдові закликали допомогти вивести війська РФ з Придністров'я
Інші останні Новини світу

Голова Демократичної партії Молдови Володимир Плахотнюк закликав Євросоюз та США допомогти у вирішенні придністровського конфлікту.

Про це йдеться у його статті для американського видання The Hill, повідомляє NewsMaker.

На думку Плахотнюка, через присутність російських військ у Придністров'ї Молдова і її відносини із Заходом під загрозою.

"Кишинів неодноразово вимагав виведення російських військ, а також заміни миротворчої місії громадянською. Наша мета - так возз'єднати всіх громадян в єдиній країні, щоб дотримати і права жителів Придністров'я, і ​​територіальну цілісність Молдови", - підкреслив він.

За його словами, Молдова опинилася в складній ситуації через те, що в Придністров'ї розташовано близько 2 тисяч російських військових. Крім цього, є й інші загрози.

"Москва ввела ембарго на молдовську продукцію, молдовських чиновників переслідують під час поїздок за кордон. Росія істотно впливає на нашу країну і постійно очорнює імідж Євросоюзу і США. Минулої осені російська преса, яка втручалася в наші вибори, допомогла проросійському кандидатові Ігорю Додону стати президентом Республіки Молдова", - додав Плахотнюк.

Також політик зазначив, що Додон прагне до розриву відносин з ЄС і зміцненню зв'язків з Росією.

Плахотнюк вважає, що вирішення придністровського питання повинно стати пріоритетним для міжнародних партнерів Молдови. "Зараз ми як ніколи потребуємо вашого втручання", - відзначив він.

Нагадаємо, 21 липня парламент Молдови прийняв заяву про необхідність виведення російських військ з Придністров'я.

Президент Ігор Додон назвав дії правлячої коаліції черговою провокацією щодо Росії напередодні візиту в Молдову віце-прем'єра РФ Дмитра Рогозіна. Російського чиновника Молдова відмовилась пускати у свій повітряний простір.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 789 | Додав: adminA | Теги: Молдова, війська РФ, США, Придністров'я, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]