Пт, 2024-04-19, 11:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:25
ЄС в Ялті розкриє позицію Брюсселя щодо України
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Європейський парламент закликає єврокомісара з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле висловити позицію Європи щодо України на саміті в Ялті, повідомив євродепутат Мікаель Галер (група Європейської народної партії), передає Інтерфакс-Україна.

"Комісар Фюле повинен дуже чітко сказати, що ЄС хоче сильного українського партнера, але клуб олігархів боїться демократичних громадян. Вони хочуть, щоб все було по-іншому, те, чого вони хочуть, призведе до жорстокості, злочинів і експлуатації. Це - не європейський шлях", - заявив він.

За словами Галера, перед парламентськими виборами "вже є факти маніпуляцій".

"Ми можемо навести сотні прикладів. Люди перебувають у в'язниці в Україні, як і в Бєлорусі. Пані Ештон, пан Фюле, їдьте в Ялту, говоріть чітко, ламайте ці структури, дайте людям демократичне майбутнє в цьому регіоні", - підкреслив політик.

Як повідомлялося, Брюссель чекає від Києва прогресу в трьох сферах - правосудді, проведення парламентських виборів і реформах, заявляє верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки.

Нагадаємо, з 13 по 16 вересня у Лівадійському палаці пройде 9-а Ялтинська щорічна зустріч Україна і світ: долаючи завтрашні виклики разом, організована Ялтинською європейською стратегією у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука. Форум відкриють Президент України Віктор Янукович і прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган.

Зазначимо, що в травні цього року на саміт президентів у Ялті через арешт екс-прем'єра Юлії Тимошенко не приїхали лідери багатьох європейських країн.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1031 | Додав: adminA | Теги: ЄС в Ялті, Брюсселя, України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]