Пт, 2024-03-29, 06:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:54
Євроінтеграцію України як магістральний вектор розвитку держави, декларує Грищенко
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Глава МЗС України Костянтин Грищенко заявляє, що євроінтеграція залишається пріоритетом України.

"Європейська інтеграція є пріоритетом, магістральним напрямом розвитку держави", - сказав Грищенко, виступаючи перед слухачами Дипломатичної академії України в суботу, 1 вересня, в Києві, передає Інтерфакс-Україна.

Він підкреслив, що Україна потребує фахівців з питань політики європейського об'єднання і механізмів інтеграції. Крім того, Грищенко зазначив, що починається не тільки новий навчальний рік, але й новий дипломатичний сезон.

"І для нас, і для вас цей новий дипломатичний сезон буде особливим. Буде головування України в ОБСЄ, буде розвиток діалогу з Європейським Союзом, будуть вибори у Верховну Раду. Буде продовження реформ в Україні, в яких вітчизняна дипломатія задіяна як провідник національної економіки на світових ринках", - розповів міністр.

Він вручив посвідчення 70 слухачам Дипакадемії. Залишаючи будівлю установи, міністр закордонних справ відмовився відповідати на запитання журналістів, а також коментувати заяву директора департаменту інформаційної політики МЗС Олега Волошина.

"На те він і спікер МЗС, щоб робити заяви. Я ж не можу коментувати заяви речника МЗС", - сказав Грищенко, кидаючи на ходу у відповідь на запитання журналістів, як би він прокоментував реакцію Волошина на заяви Жозе Мануеля Пінту Тейшейри, що завершив в ці дні свою дипмісію в Україні.

Як повідомлялося, 23 липня Україна і Європейський Союз підписали угоду , що розширює перелік осіб, які можуть скористатися спрощеною системою отримання віз у країни ЄС. Додаток до вже чинної угоди про спрощення візового режиму підписали в Брюсселі європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле та міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1000 | Додав: adminA | Теги: євроінтеграцію України, Грищенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]