Пт, 2024-03-29, 01:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:41
Євромайбутнє Україні наразі не світить: для цього немає умов
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
ЄС поки не бачить умов для підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Про це заявив голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу в ході форуму "Ялтинська європейська стратегія" 15 вересня, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми досі не бачимо тих політичних умов, щоб зробити наступний крок для підписання Угоди (про асоціацію). Нинішня поляризована атмосфера в українській політиці не сприяє підписанню цієї угоди", - заявив Баррозу.

За його словами, ЄС хоче, щоб український істеблішмент "робив рішучі кроки у напрямку наших спільних цінностей".

"Мені шкода, що наслідки судів, чиї стандарти не відповідають міжнародним стандартам, перешкодили Тимошенко і Луценку змагатися за місце у парламенті. Необхідно було забезпечити їм чесний і справедливий суд", - заявив голова Єврокомісії. За його словами, 28 жовтня (день парламентських виборів в Україні) стане випробуванням для України в питаннях дотримання демократії.

Зауважимо, на зустрічі в Ялті президент України Віктор Янукович заявив, що євроінтеграція України останнім часом уповільнилася через появу додаткових питань Євросоюзу до України, однак їх буде знято після парламентських виборів.

Янукович підкреслив, що Україна залишається зацікавленою у підписанні угоди про асоціацію з ЄС. Але разом з тим вона прагне співпрацювати з іншими міждержавними організаціями. Членство в одній з них – Митному союзі – виглядає цілком реальною перспективою: Росія не погоджується знизити ціну газу для Києва на інших умовах.

Тим часом Європа вимагає справедливих судових процесів над лідерами української опозиції і можливості для них взяти участь у політичному процесі. США і ЄС визнають, що вибори в Україні можуть бути демократичними і без Тимошенко та Луценка у виборчих списках, але вже зараз українська влада відступає від демократичних вимог.

Європейці не приховують, що приєднання України до МС ускладнить переговори з Євросоюзом

Приєднання України до Митного союзу значно ускладнило б її переговори з Європейським Союзом. Таке переконання висловив колишній верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Хав’єр Солана під час пленарної дискусії в ході Ялтинського форуму, передає Укрінформ.

"Саме Україна має вирішувати, куди рухатися. Але, якщо ви підете до Митного союзу, мушу зазначити, що буде більш складно вести переговори з Європейським Союзом, адже доведеться двічі узгоджувати позиції - ті, що ви маєте з ЄС, і ті, що маєте з Митним союзом", - сказав Солана.

"Митний союз - це щось дуже особливе. Зараз, коли Росія є частиною СОТ і ви є частиною СОТ, цей Митний союз не є таким вже необхідним з економічної точки зору. Але він є чимось абсолютно політичним", - зауважив політик.

Він підкреслив, що, обираючи європейську інтеграцію, Україна обирає систему цінностей та світогляду, натомість, обираючи Митний союз, зосереджуватиметься суто на обміні товарами.

"Якщо ви увійдете до Європи - ви увійдете до родини держав, поєднаних цінностями і принципами. І ви маєте жити цими цінностями та принципами, якщо ви хочете бути частиною Європейського Союзу. У Митному союзі єдина річ, що ви маєте робити, - це обмінюватися товарами. Тож вам вирішувати", - зауважив Солана.

Він окремо наголосив, що Євросоюз не тисне на Україну з тим, щоб примусити до того чи іншого вибору. "Ви вільні робити все, що хочете. Але, будь ласка, робіть це таким чином, щоб це відповідало консенсусу в країні, щоб це було серйозним і добре продуманим. Якщо ваші двері будуть відкритими, ймовірно, наші двері будуть відкритими також", - наголосив європейський політичний діяч.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1045 | Додав: adminA | Теги: Євромайбутнє Україні, немає умов | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]