Чт, 2024-03-28, 17:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:01
Євромайдан не розійдеться, а поміняє план дій через провал Асоціації - оргкомітет
Інші останні Новини України
Оргкомітет Євромайдану оголосив зібрання на Майдані Незалежності о 19:00, під час якого буде запропоновано подальший план дій у зв’язку з непідписанням угоди про асоціацію у Вільнюсі президентом Віктором Януковичем.

"Акція носитиме мирний характер", - наголосили організатори.

При цьому вони вимагають "від президента особисто гарантувати безпеку людей, які приєднаються до мітингу".

Також активісти звертаються до правоохоронних органів забезпечити порядок і не допустити провокацій "тітушок", яких з ранку 29 листопада на вулицях Києва масово фіксують журналісти.

Згідно з повідомленням, на мітингу планують виступити представники оргкомітету, студенти з різних університетів, лідери опозиційних сил – Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок, а також громадські діячі та артисти.

Живий ланцюг Київ-ЄС іде по трасі Київ-Чоп

Тисячі жителів Львова вийшли на вулиці , щоб взяти участь у створенні живого ланцюга від Києва до кордону з Євросоюзом.

Як передає кореспондент агентства " Інтерфакс- Україна ", переважно, у Львівській області та Львові ланцюг проходить по трасі Київ -Чоп, починаючи від кордону з Рівненською областю. Ланцюг по Львову проходить через проспект Чорновола до центру міста, біля евромайдана і біля національного університету ім.Франка по вул.Городоцькій і далі на виїзд з міста.

Переважно учасниками акції є молоді люди і студенти, але також багато людей старшого віку.

Більшість людей тримають в руках маленькі прапорці України чи ЄС, також багато людей з національними прапорами України на плечах. Вони регулярно скандують: " Україна - в ЄС! ", "Слава Україні ! " .

Автомобільний транспорт, який проїжджає повз учасників акції, практично безперервно сигналить.

Участь в акції також взяв мер Львова Андрій Садовий.

Учасники акції в розмові з кореспондентом агентства говорили, що вони хочуть жити в європейській цивілізованій країні, тому підтримують цю акцію.

Відповідаючи на питання про те, які будуть подальші дії молоді, яка вийшла на євромайдан, більшість співрозмовників кореспондента  сказали, що молодь повинна продовжувати мирні акції протесту для того, щоб влада все-таки до них прислухалася, навіть не дивлячись на те, що в даний час Угоду про асоціацію з ЄС не підписано.

Після проведення цієї акції на 14.00 намічений мітинг у центрі міста на євромайдані.

Нагадаємо, 24 листопада, після прийняття Кабміном рішення про призупинення євроінтеграції, більше 100 тисяч людей вийшли на Євромайдан в Києві. Останній раз таке було в листопаді 2004.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 931 | Додав: adminA | Теги: поміняє план дій, провал Асоціації, євромайдан, оргкомітет | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]