Пт, 2024-03-29, 02:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:52
Європа оголосила Україні дедлайн для схвалення "заповітних" законів
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Місія спостерігачів Європарламенту у складі екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського та екс-президента Європарламенту Пета Кокса визначила дед-лайн для прийняття пакету законів, необхідних для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

"Місія Кваснєвського-Кокса показала часові межі нам - як треба вкластися парламенту для ухвалення рішення. Сьогодні це вівторок-середа (наступного тижня) - останні дні прийняття цих трьох основних пакетних законопроектів", - повідомив заступник голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський журналістам після зустрічі керівництва парламенту і голів фракцій з Коксом і Квасьнєвським, передає "Інтерфакс-Україна".

Кошулинський зазначив, що "консультації тривають".

На ранковому засіданні в четвер 7 листопада депутати не приступили до розгляду порядку денного, відклавши її до вечірнього засідання. Вечірнє засідання так і не було відкрито; одночасно тривали консультації Кваснєвського і Кокса зі спікером Верховної Ради Володимиром Рибаком та лідерами парламентських фракцій.

Пізніше стало відомо, що Верховна Рада 7 листопада не засідатиме. Консультації місії спостерігачів Європарламенту - екс-президента Польщі Кваснєвського та екс-президента Європарламенту Кокса - і парламентаріїв тривають.

"Шановні народні депутати, консультації керівників фракцій з керівництвом Верховної Ради, а також з місією Кокса-Квасневського тривають. Завтра ми почнемо роботу в 10.00", - повідомив перший заступник голови Верховної Ради Ігор Калєтнік у четвер 7 листопада.

Розгляд законопроектів щодо надання засудженим особами можливості лікуватися за кордоном було заплановано у ВР на 16.00.

Опозиційні депутати почали збирати підписи для проведення наступного тижня позачергового засідання Верховної Ради України, щоб розглянути на ньому "євроінтеграційні" законопроекти.

Нагадаємо, Брюссель очікує від українського парламенту ухвалення ще трьох документів: за рішенням "питання Тимошенко", закону про прокуратуру України і про реформування виборчого законодавства.

Раніше Кокс повідомив, що місія повинна представити свій звіт Європарламенту 14 листопада, після чого документ буде переданий на розгляд засідання Ради ЄС, яка запланована на 18 листопада.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 981 | Додав: adminA | Теги: заповітних законів, Україні дедлайн, Європа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]