Пт, 2024-03-29, 14:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:33
Філарет - УПЦ КП хоче позбавити Росію впливу на Україну через церкву
Інші останні Релігійні новини

Українська православна Церква Київського патріархату хоче позбавити Росію впливу на Україну через церкву. Про це в інтерв'ю Deutsche Welle заявив патріарх Філарет.

"Зараз Київський патріархат підтримують 60% населення. В той час, як Московський патріархат не може відкрито допомагати захисникам Донбасу, тому що нема благословення з боку Московського патріарха. Ми хочемо, щоб усе православ'я в Україні об'єдналося, щоб Росія через церкву не впливала на Україну, щоб українська Церква захищала інтереси свого народу", - заявив він.

За словами Філарета, "цей процес з Московським патріархатом почався, але почався знизу, тобто від самих вірних".

"Вони переходять в Київський патріархат, і відбувається це безболісно. Вони не відвідують московські храми, а йдуть до храмів української церкви КП. А ось в селах, де один храм, там іде боротьба", - сказав він, додавши, що інформація про силове захоплення храмів МП є неправдивою.

"Ми не один раз заявляли, що Київський патріархат не зацікавлений у захопленні храмів. Нам не храми потрібні, а вірні. Ми категорично проти силового захоплення храмів", - пояснив Філарет.

Зазначимо, патріарх Філарет вважає, що російська влада діє так само, як радикальні ісламісти із терористичної організації "Ісламська держава".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 1128 | Додав: adminA | Теги: Філарет, Росію впливу на Україну через церкв, упц кп | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]