Сб, 2024-04-20, 08:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:19
Фюле заявив, що розчаровується в українському керівництві раз за разом
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Головна проблема України - недотримання домовленостей. Про це заявив європейський комісар з питань розширення та політики добросусідства Штефан Фюле, пише "Коммерсантъ-Украина".

За словами єврокомісара, найбільш непроста задача в переговорах з Україною - навчитися спілкуватися один з одним і знайти взаєморозуміння в діалозі.

"Поки нам часто доводиться говорити у формі монологу. І якщо навіть вдається перейти до діалогу і вийти з кімнати переговорів з думкою, що ти нарешті відчув взаєморозуміння з українською стороною, через деякий час наздоганяє розчарування. Бо розумієш, що домовленості не працюють. З цією проблемою нам потрібно справитися!", - розповів Фюле.

Європейський чиновник підкреслив, що в нинішньому році президент України Віктор Янукович обіцяв провести майбутні вибори чесно.

"Ми особливо підкреслили важливість свободи слова. Здається, є розуміння, що зараз неприпустима пауза в наших відносинах, у реалізації можливостей. Згодом ми побачимо, чи краще президент Янукович зрозумів важливість дотримання європейських цінностей", - сказав єврокомісар.

Крім того, Фюле зізнався, що Євросоюз сподівається на вдалий результат у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

"Ми говорили про важливість місії Олександра Кваснєвського і Патріка Кокса, спрямованої Європарламентом (ЄП). На початку жовтня вони мають намір відзвітувати перед ЄП про виконану роботу, і я вважаю, що у їх місії ще є потенціал, її варто продовжити. Так що давайте сподіватися, що ця місія принесе позитивні новини, яких ми чекаємо ".

Нагадаємо, 14 вересня після зустрічі з Януковичем, міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, голова комітету Європейського парламенту з зовнішніх відносин Елмар Брок і європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявили, що у відносинах Києва і Брюсселя немає місця ні паузі, ні компромісам у відношенні цінностей.

Голова МЗС Швеції Карл Більдт також зазначав, що Україні необхідно чітко визначитися з пріоритетними напрямами інтеграції.

Раніше Європейський парламент рекомендував Раді ЄС підписати та ратифікувати Угоду про асоціацію з Києвом тільки після того, як Україна виконає необхідні вимоги, серед яких - припинення переслідування опозиції.

Також Європарламент закликав єврокомісара з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле висловити позицію Європи щодо України на саміті в Ялті.

11 вересня віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон заявила, що Брюссель чекає від Києва прогресу в трьох сферах - правосудді, проведення парламентських виборів і реформах.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1031 | Додав: adminA | Теги: українському керівництві, Фюле | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]