Чт, 2024-03-28, 13:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:20
Фонд оборонного розвитку з бюджетом 500 млн Європарламент схвалив
Інші останні Новини Європейського Союзу

Європарламент схвалив фонд оборонного розвитку з бюджетом 500 млн євро

Європейський парламент проголосував за створення програми, присвяченої розвитку інновацій у європейській оборонній промисловості.

За відповідне рішення євродепутати проголосували у вівторок.

Мова про Європейську програму оборонного промислового розвитку (EDIDP), яка з бюджетом у 500 мільйонів євро на 2019-2020 роки допоможе розвитку нових та оновленню вже існуючих продуктів та технологій.

Метою програми є стимулювання інновацій в оборонній галузі та більш незалежний ЄС, з більш ефективними бюджетними витратами.

ЄС у рамках програми EDIDP співфінансує проекти, які реалізуються принаймні трьома підприємствами щонайменше у трьох державах-членах.

EDIDP фінансуватиме етап розвитку (між дослідженнями і виробництвом) нових і модернізованих оборонних продуктів і технологій в ЄС у таких областях, як дистанційно керовані системи, супутниковий зв'язок, автономний доступ в космос і постійне спостереження за землею, енергетична стійкість, кібер- і морська безпека та інших.

EDIDP є ключовим елементом Європейського фонду оборони, започаткованого в червні 2017 року.

Рішення про запуск програми ще повинна схвалити Рада ЄС.Очікується, що перші проекти будуть профінансовані у 2019 році.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 860 | Додав: adminA | Теги: 500 млн, фонд оборонного розвитку, європарламент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]