Чт, 2024-04-25, 23:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:51
Глава Антикорупційного бюро розповів про головні цілі
Інші останні Економічні новини

Пріорітетами діяльності Національного антикорупційного бюро є "посадовці найвищих ешелонів влади". Про це в ефірі "Подробиць" на Інтері заявив глава НАБ Артем Ситник.

"Пріорітетом буде судова гілка влади, починаючи з вищих судів і до нижчих. Усе, що підслідно Бюро - цьому буде приділено максимальну увагу", - заявив він.

На думку Ситника, рівень корупції "приблизно однаково високий у всіх органах".

При цьому, за словами Ситника, у найбільш корумпованих містах України можуть з'явитися регіональні управління Національного антикорупційного бюро.

За його словами, закон дозволяє директору бюро створювати регіональні управління, причому не більше 7 по Україні.

"Тобто якщо будуть результати соцопитувань і буде потреба, наприклад, буде з'ясовано, що Одеса є одним із найкорумпованіших міст України, то директор бюро своїм рішенням має право створити там районне управління, яке працюватиме уже по своєму регіону, виявлятиме корупцію і відповідно діятиме", - зазначив Ситник.

Конкурс на заміщення посад в Національному антикорупційному бюро транслюватимуть онлайн, повідомив Ситник.

"Найближчим часом, я сподіваюсь запрацює сайт Національного антикорупційного бюро і буквально на наступному тижні там буде оприлюднено інформацію, зокрема щодо конкурсу (на заміщення посад в бюро)...Відразу хочу зазначити, що хід конкурсу буде транслюватися в режимі онлайн. Це буде аналог конкурсу на директора бюро", - сказав голова НАБ.

Він також додав, що обмежений призначенням на чотири посади.

"Я на сьогоднішній день вивчаю особові справи інших кандидатів, які подали документи на займання посади...загалом маю пройти 161 блок документів, а потім, можливо з ними зв'яжусь і запрошу на співбесіду", - сказав Ситник.

Заробітна плата рядового детектива, який буде працювати в Національному антикорупційному бюро, складе більше 30 тисяч гривень, розповів Ситник.

"Розмір заробітної плати чітко прописаний в законі. Як приклад, зарплата рядового детектива складе більш ніж 30 тисяч гривень... Це зарплата гідна і вона, я думаю, допоможе людям займатися вирішенням тих завдань, які стоять перед ними", - сказав Ситник.

Раніше новопризначений директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявляв, що має намір розпочати з формування штату цього органу для ефективної боротьби з корупцією в Україні.

"Я на сьогодні один у штаті. У законі написано, що штат бюро становить 700 працівників. 500 - це держслужбовці, детективи, технічні підрозділи... і 200 - це начальницький склад", - сказав він журналістам після того, як президент підписав указ про його призначення директором Антикорупційного бюро.

Ситник додав, що позитивно оцінює ідею президента залучати до роботи бюро іноземних експертів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 920 | Додав: adminA | Теги: про головні цілі, глава Антикорупційного бюро | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]