Ср, 2024-04-24, 22:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:30
Глави МЗС "шістки" знову збираються в Женеві через Іран
Інші останні Новини Європейського Союзу
Міністри закордонних справ з країн-посередників на переговорах щодо ядерної програми Ірану знову збираються в Женеві на тлі чергових чуток про ймовірне підписання угоди з Ісламською республікою, передає NEWSru.co.il.

Міністерство закордонних справ Китаю заявило 23 листопада, що в суботу до Швейцарії прибуде глава зовнішньополітичного відомства Ван І. Прес-служба МЗС передала, що переговори щодо іранської ядерної програми досягли фінальної стадії.

Глава МЗС Росії Сергій Лавров прибув до Женеви напередодні. Також стало відомо, що держсекретар США Джон Керрі вилетів до Швейцарії в надії на успішне завершення переговорів відповідальної за зовнішню політику Еврпейского союзу Кетрін Ештон з міністром закордонних справ Ірану Мохаммедом Джавадом Заріфа.

До них повинні приєднатися міністри закордонних справ Франції, Великобританії та Німеччини. Раніше повідомлялося, що міністри зберуться в Женеві тільки у випадку реальних шансів на підписання угоди з Тегераном.

Іранські джерела заявили напередодні, що сторони досягли значного прогресу, і не залишилося жодних проблем, які не можна було б врегулювати. Представники Держдепартаменту США теж заявили про швидке просування переговорів.

Напередодні іранські ЗМІ повідомили, що, за словами Заріфа, сторони врегулювали 90% спірних питань. Разом з тим, агентство IRNA заявило, що Захід готовий визнати право Ірану на збагачення урану, але цю інформацію спростували джерела в західних державах.

Спірними питаннями залишалися будівництво реактора на важкій воді в Араку і порядок пом'якшення санкцій проти Ісламської республіки.

Раніше зустріч глави МЗС Ірану Мохаммада Джавада Заріфа, координатора "шістки", глави дипломатії ЄС Кетрін Ештон і держсекретаря США Джона Керрі, яка пройшла в п'ятницю, 8 листопада, в Женеві, закінчилася безрезультатно.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 924 | Додав: nowyny | Теги: Женева, Іран | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]