Чт, 2024-03-28, 12:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:15
Ісламісти напали на базу миротворців поблизу кордону з Ізраїлем
Інші останні Новини світу

Щонайменше, п'ять військовослужбовок постраждали в результаті нападу на базу багатонаціональних миротворчих сил в північному Сінаї, недалеко від кордону Єгипту з Ізраїлем і з сектором Гази. У числі поранених - двоє єгиптян, двоє колумбійців і британець. Троє потерпілих було доставлено в Ізраїль і поміщено в ізраїльську лікарню, передає NEWSru.co.il.

Представники командування миротворців вважають, що атака бази стала частиною ісламістських виступів, спровокованих анонсом фільму "Невинність ісламу", висміюючого пророка Мухаммеда.

Атака бази почалася близько 16: 30 за місцевим часом: спочатку декілька десятків ісламістів палили автомобільні покришки біля бази, розташованої в Ель-Гора, недалеко від Ель-Ариша. Коли на місце події прибула пожежна машина, ісламісти випустили по ній гранату.

Потім вони атакували сторожову вежу, в якій знаходилися миротворці з Колумбії. Бойовики кинули всередину ручну осколкову гранату, в результаті вибуху було поранено двоє військовослужбовців. Потім ісламісти увійшли до вежі і підняли чорний прапор з написом на арабському "Немає бога, окрім Аллаха, і Мухаммед - пророк його".

Бойовикам вдалося прорватися на територію бази на 30-50 метрів, перш ніж вони були вимушені відступити під вогнем колумбійських миротворців. Нападаючі вигукували "Геть невірних сіоністів", "Ми прийшли вбивати сіоністів і захисників сіоністів".

Повідомляється, що в нападі брали участь 150-200 бойовиків, що прибули до бази на джипах.

Єгипетська армія вислала підкріплення - 4 бронетранспортери, проте вони прибули лише через дві години після нападу. За словами миротворців, втручання місцевих племінних лідерів допомогло переконати бойовиків відступити до прибуття єгипетських військових.

Зазначимо, фільм "Невинність мусульман" спровокував напад на американські посольства в арабських країнах, унаслідок чого в лівійському місті Бенгазі 11 вересня загинули посол США Крістофер Стівенс і ще троє людей.

Генеральний секретар Пан Гі Мун висловив "глибоку стурбованість" з приводу спалаху насильства в Лівії та на Близькому Сході.

Поява в Інтернеті фрагментів фільму призвела до нападу розгніваних мусульман на посольство США також у Каїрі. Пізніше диппредставництва були атаковані в Лівії і Тунісі. В даний час протести перекинулися на інші країни регіону, демонстрації проходять, зокрема, в Ємені та Ірані.

14 вересня сутички між демонстрантами і поліцією з новою силою спалахнули в Каїрі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 970 | Додав: nowyny | Теги: НАПАЛИ, ісламісти, база миротворців | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]