Пт, 2024-03-29, 01:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:33
Іспанці затягнуть тугіше паски: уряд на них економитиме
Інші останні Новини Європейського Союзу
Іспанія готується схвалити новий бюджет, який передбачає жорсткі заходи економії. Цими заходами іспанська влада намагається уникнути необхідності звертатися до ЄС і МВФ з офіційним запитом про позику, передає ВВС.

Однак, на думку експертів, в умовах рецесії і все вищого рівня безробіття країні навряд чи вдасться впоратися з ситуацією самотужки.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив, що всі верстви іспанського суспільства повинні будуть піти на ті чи інші жертви.

Однак суспільство на жертви йти не хоче, і біля будівлі парламенту в Мадриді вже другий день проходять демонстрації проти скорочення держвидатків.

Як повідомлялося, економіка Іспанії провалюється все глибше в рецесію, а вкладники виводять гроші з банків.

Рецесія посилилася в другому кварталі 2012 року, і, як очікується, стане ще гострішою, оскільки заходи суворої економії, введені в цілях боротьби з борговою кризою, знижують попит на товари і послуги.

Як повідомлялось, ВВП Іспанії знизився в другому кварталі 2012 на 0,4% порівняно з попереднім кварталом, коли було зафіксовано скорочення на 0,3%. Про це свідчать дані Національного статистичного інституту країни.

Аналітики, опитані агентством Bloomberg, також прогнозували падіння іспанської економіки в квітні-червні на 0,4%. Зниження ВВП щодо другого кварталу 2011 року склало 1,3%, тоді як експерти очікували скорочення на 1%.

Зазначимо, що Іспанія стала четвертою країною єврозони, яка визнала необхідність залучення фінансової допомоги в міжнародних кредиторів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 989 | Додав: adminA | Теги: економитиме, Іспанці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]