Пт, 2024-03-29, 04:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:09
Як буде формуватися пенсія розповів міністр соцполітики
Інші останні Економічні новини

Накопичувальну пенсійну систему планується запровадити з 1 січня 2017 року. Про це заявив міністр соцполітики Павло Розенко, який також просить направити відповідні законопроекти до ВР, передає Українська правда.

За словами міністра, пенсійна реформа "дасть змогу виплачувати пенсії з трьох різних джерел: з солідарної системи, накопичувальної системи і системи недержавного пенсійного страхування".

"Ми пропонуємо, щоб накопичувальна стартувала з 1 січня 2017 року. Нам потрібен час для підготовчого етапу впровадження пенсійної системи, для створення накопичувального фонду. Розвиток і впровадження такої системи можливі тільки на старті зростання економіки і зарплат. Ми сподіваємось, що якраз 1 січня 2017 року економіка України піде в своє зростання", - сказав Розенко.

"Обов’язково накопичувальна система буде діяти для осіб до 35-річного віку, але також люди від 35 до 55 років можуть на добровільній основі брати участь в накопичувальній системі. Ставка внеску буде зростати поступово: 2% ву 2017 році і 7% через 5 років у 2022 році", - розповів він і додав, що буде зменшено навантаження на роботодавця.

"Держава гарантує контроль та безпеку збереження коштів накопичувальної системи", - зазначив він і додав, що через Пенсійний фонд буде створено накопичувальний пенсійний фонд, рада цього фонду буде формуватися урядом.

"Для людей, старших за 35 років, ми зберігаємо всі умови пільгового виходу на пенсію, але люди молодше 35 років, які працюють на цих професіях, будуть переводитися в накопичувальний рівень за рахунок того, що держава буде платити за них певну частину їхніх внесків, яку зараз платимо в Пенсійний фонд", - сказав Розенко.

У свою чергу прем’єр Арсеній Яценюк підтримав цей законопроект.

"Наш законопроект передбачає гарантії держави з накопичувальної системи. Тобто кожен, хто сплачує додатковий внесок і накопичує собі кошти на старість, отримує 100% державну гарантію, що ті кошти не тільки будуть збережені, а й будуть примножені, бо одразу стають ще одним чинником розвитку української економіки і будуть вкладені в українську економіку і створення нових робочих місць", - сказав Яценюк.

"А потім, коли людина вийде на пенсію, вона отримає два джерела: перше - це стандартна система, яка сьогодні існує, і додаткове джерело - через накопичувальну систему і через роботу фондів, під гарантією держави. Це дасть можливість отримати справедливішу європейську пенсію. Процес нешвидкий, але ми його запустимо і протягом кількох років доведемо до того, щоб змінити рівень пенсійного забезпечення громадян", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, 2 березня Верховна Рада України проголосовала за внесення змін до пенсійного законодавства. В ході обговорень в Раді уряд зобов'язався до 1 червня подати в Раду законопроект, який скасовує всі спеціальні пенсії і запроваджує єдине правило нарахування пенсій. Якщо такий законопроект не буде ухвалено, то з 1 червня спецпенсії скасують автоматично.

В Інституті демографії підрахували, що скасування спеціальних пенсій принесе звичайним пенсіонерам надбавку в 29 гривень.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 953 | Додав: admin | Теги: міністр соцполітики, пенсія, Формування | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]