Ср, 2024-04-24, 01:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:27
Янукович ризикує втратити довіру європейських партнерів - посол
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський вважає, що несвоєчасне виконання Україною умов для підписання угоди про асоціацію з ЄС підриває довіру до неї.

Про це він сказав в інтерв'ю медіакомпанії "BBC-Україна" у суботу, 16 листопада.

Я все ще залишаюся оптимістом. Я сподіваюся, що все вирішиться ще до Вільнюса. Але чого мені не вистачає в цьому процесі - це розуміння, що справа (просувається) не тільки у формальних досягненнях і певних орієнтирах, а й у створенні необхідного рівня довіри. Я доклав багато зусиль, щоб переконати, що все необхідне для успішного саміту у Вільнюсі має бути зроблено заздалегідь, ще три місяці тому", - сказав Томбінський.

На його думку, своєчасне виконання всіх умов створило б основу для підготовки до ефективнішої імплементації угоди після підписання на саміті "Східного партнерства" 28-29 листопада у Литві.

Також, на його думку, це допомогло б уникнути тих негативних процесів, які сьогодні відбуваються у середовищі українських підприємців щодо їх нібито неготовності до підписання угоди.

"Але, на жаль, до вільнюського саміту залишається два тижні, а ми все ще обговорюємо, що потрібно зробити для підписання угоди. Тобто, три останні місяці можна вважати втраченими з точки зору інвестування у майбутнє. І це дуже сумно, тому що для самої Україні було б вигідно знати про той набір інструментів, якими можна було б скористатися для подолання нинішніх викликів", - додав Томбінський.

Крім цього посол вважає, що українцям не вистачає віри у власні сили і того рівня довіри до самих себе, на основі якого необхідно рухатися до кращого майбутнього.

Як повідомлялося, колишній президент Європейського парламенту Пет Кокс і екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський закликають українську владу і опозицію знайти взаєморозуміння для виконання всіх умов для підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Також вони назвали остаточним терміном для ухвалення всіх євроінтеграційних законопроектів 19 листопада.

Німеччина раніше заявила про закінчення термінів для ухвалення Україною законопроектів, необхідних для підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт не впевнений в успіху підписання угоди про асоціацію з Україною .

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 886 | Додав: adminA | Теги: янукович, довіру європейських партнерів, посол | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]