Чт, 2024-03-28, 21:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:11
Януковича Матіос вважає диригентом, який може кліпнути і звільнити Юлю
Інші останні Політичні новини
Письменниця, народний депутат від УДАРу Марія Матіос сподівається, що президент Віктор Янукович посприяє ухваленню закону для вирішення "питання Тимошенко". Про це 11 листопада вона сказала журналістам на прес-конференції в Черкасах передає Gazeta.ua.

"Залишається бути останнім оптимістом, що Угода про асоціацію з ЄС 29 листопада буде підписана. Опозиція робить усе, щоб це відбулося. Шкода, що партія влади замість виходу із глухого кута шукає алогічні зачіпки, щоб закон (про лікування Тимошенко - ред.) не був ухвалений. Хто б що не казав, але головний диригент в парламенті - Янукович. Це залежить від одного його кліпу очей і помаху руки", - сказала вона.

"Я дуже сподіваюся, що в середу так і буде. Я б хотіла, щоб Янукович увійшов в історію, бо вже поперек горла ті політики, які вляпуються", - додала нардеп.

Також вона зазначила, що в разі непідписання Угоди це буде "втрачений і змарнований історичний час для України на невизначений період і втрата останньої довіри та іміджу України".

"Якщо хтось із політиків цього не усвідомлює, то як може бути така людина державним діячем. Скоріше політичним карликом", - сказала вона.

На думку Матіос "доля України і Тимошенко - в одних руках (в руках Януковича)".

4 жовтня захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко зачитав її заяву про те, що екс-прем’єр приймає пропозицію екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського й екс-президента Європарламенту Пета Кокса про лікування в Німеччині. Спостерігачі від Європарламенту відвідали Тимошенко в харківській лікарні 3 жовтня.

У той же день Кокс і Кваснєвський подали президенту України Януковичу клопотання про помилування Юлії Тимошенко.

17 жовтня Янукович заявив, що Верховна Рада може ухвалити рішення про можливість лікування Тимошенко за кордоном та обіцяє підписати такий закон.

"Нині політичні сили, які представлені в парламенті, підготували законопроект, який дасть змогу вирішити це завдання. Сьогодні в Україні немає закону, який дозволив би Тимошенко виїхати за кордон. Як тільки це питання в парламенті буде вирішено, і у мене на стіл ляже цей закон, тоді буде питання до президента. Звісно, якщо парламент ухвалить цей закон, я його підпишу", - сказав він.

До ВР внесено законопроекти лідерів трьох опозиційних фракцій - "Батьківщина" Арсенія Яценюка, "УДАР" Віталія Кличка і "Свобода" Олега Тягнибока - в якому передбачено звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко з погашенням їй судимості (№3479); позафракційних народних депутатів Сергія Міщенка – про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу (№2453а), Анжеліки Лабунської - про внесення змін до ст. 84 Кримінального кодексу про можливість лікування засуджених за кордоном (№3461); Володимира Купчака - щодо гуманізації законодавства про попереднє ув'язнення та забезпечення конституційних прав і свобод осіб, узятих під варту, засуджених до позбавлення волі, а також засуджених, які перебувають на лікуванні за межами пенітенціарних установ. Усі вони спрямовані на вирішення питання Тимошенко.

31 жовтня місія Кокса - Кваснєвського заявила, що на базі законопроекту Лабунської треба шукати необхідний консенсус щодо лікування засуджених осіб за кордоном.

7 листопада місія спостерігачів Європарламенту визначила дедлайн (12-13 листопада) для прийняття пакету законів, необхідних для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 863 | Додав: adminA | Теги: звільнити Юлю, матіос, Януковича, диригентом | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]