Сб, 2024-04-20, 02:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:33
Карати тих, хто намагається розігнати Майдан, вимагає опозиція
Інші останні Політичні новини
"Батьківщина" закликає ЄС та США ввести персональні санкції проти посадовців, які дають незаконні вказівки розганяти мирні мітинги. Про це у понеділок , 25 листопада, заявив голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк журналістам біля Кабміну, повідомляє прес-служба політсили.

За його словами в ніч на понеділок була спроба знищити Євромайдан, "беркутівцями" були побиті опозиційні депутати, зокрема сильно постраждав депутат "Батьківщини" Андрій Парубій:

"Свободівцю" зламали руку і затримали під час сутички з правоохоронцями

"Вони навіть били жінок-депутатів", - сказав Яценюк.

Він наголосив, що генпрокурор зобов’язаний негайно розслідувати побиття працівниками спецпідрозділу "Беркут" мирних людей, які проводили акцію на Євромайдані".

"Якщо Угода не буде підписана і цей режим далі поводитиме себе недемократично і тоталітарно, ми закликаємо ЄС та США ввести персональні санкції проти всіх посадовців, які розганяють мирні мітинги", - закликав Яценюк.

"Персональні санкції проти злочинців, які дають незаконні вказівки бити людей, проти тих, хто знищує Україну і нашу європейську мрію", - наголосив політик.

"Вони розуміють тільки таку мову. Вони не розуміють європейської демократичної мови", - сказав він.

У свою чергу лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок вважає бійки між правоохоронцями та активістами провокацією з боку міліції.

"Вчорашні і сьогоднішні сутички - це результат брутальної та ганебної провокації правоохоронців", - сказав він журналістам у понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На думку лідера "Свободи", міліція занадто агресивно реагує на мітингувальниів, б'ють кийками не лише по спині, а й по голові, а також застосовують силу проти жінок.

Тягнибок вважає, що акції на підтримку євроінтеграції можуть відбуватися мирно, якщо не буде провокацій з боку правоохоронців.

Він закликав присутніх біля стін уряду продовжити свій мітинг, а до 18.00 підтягуватися на Європейську площу, де почнеться загальний мітинг.

"Свободівцю" зламали руку і затримали під час сутички з правоохоронцями

Народний депутат Андрій Іллєнко ( фракція " Свобода") заявляє , що під час сутички з правоохоронцями під будівлею Кабінету міністрів України в понеділок у Києві правоохоронці зламали руку активісту "Свободи " і затримали його.

"Під час сьогоднішньої сутички з Беркутом під Кабміном спецназ зламав руку свободівцю Олександру Свиридівському. До того ж, Олександр був затриманий міліцією ", - написав він на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук в понеділок, 25 листопада .

Політик зазначив , що зараз Свиридівского забрала швидка допомога.

Також Іллєнко заявив, що сьогоднішня сутичка з "Беркутом" була спровокована останніми тому , що " якийсь високий чинуша на джипі хотів проїхати прямо повз натовп людей, а беркутівці розчищали йому шлях" .

Нагадаємо, 24 листопада під Кабінетом міністрів також сталася бійка за участю представників опозиції та "Беркуту". У міліції стверджували, що мітингувальники першими стали розпорошувати газ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 967 | Додав: adminA | Теги: карати, розігнати Майдан, опозиція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]