Пт, 2024-04-26, 02:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:10
Хто йому заборонив побачення з Тимошенко повідомив голова МЗС Швеції
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт заявляє, що він недавно не зміг провести побачення з Юлією Тимошенко, яка відбуває покарання в колонії в Харкові, оскільки цьому противився МЗС України. Про це Більдт заявив сьогодні в Ялті на 9-му форумі Ялтинської європейської стратегії під час дискусії, що стосується справи Тимошенко, передає УНІАН.

За словами шведського міністра, Тимошенко на побачення виділено 4 години в місяць. Однак після прохання організувати зустріч з екс-прем'єром з дотриманням усіх формальностей, йому в цьому було відмовлено. "Нам сказали, що МЗС не дозволив", - заявив Більдт.

У відповідь керівник зовнішньополітичного відомства України Костянтин Грищенко заявив, що якщо у шведського міністра буде бажання відвідати Харків, побачити, як працюють ті чи інші інституції, то український МЗС підготує для нього "чудовий протокол".

При цьому Грищенко підкреслив, що МЗС не управляє тюремною системою України.

Дискусія з приводу справи Тимошенко викликала пожвавлення в залі серед європейських політиків, і Грищенко запитав у присутніх: "Хто ще хоче в тюрму?" "Давайте зберемо цілу групу", - сказав голова українського МЗС, додавши при цьому, що всі закони потрібно дотримуватися.

Раніше міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт заявляв, що для України дуже важливо визначитися, в які міждержавні об'єднання вона хоче інтегруватися, інакше рано чи пізно вона може опинитися в міжнародній ізоляції.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1033 | Додав: adminA | Теги: МЗС Швеції, побачення з Тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]