Пт, 2024-04-26, 12:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:05
Книжки зі шрифтом Брайля можна замовити в дитячій онлайн-бібліотеці
Інші останні Культурні новини

"Фонд родини Нечитайло" та організація "Здоров’я майбутнього" створили бібліотеку, в якій можна замовити книжки для дітей зі шрифтами Брайля. Це можна зробити на спеціальному сайті http://brailem.com/.

На сайті бібліотеки зазначається, що книжки можна замовити для тимчасового користування. Це можуть робити як окремі особи, так й організації. Послуга і пересилання книжки безкоштовні.

Зараз на сайті можна знайти три розділи: література для дітей дошкільного, молодшого шкільного, а також середнього шкільного віку. Бібліотека має видання не лише українських, але й закордонних авторів.

Це вже не перший випадок, коли в Україні намагаються створити бібліотечні онлайн-сервіси для людей з порушеннями зору. Раніше ми повідомляли про те, що в Україні запустили онлайн-бібліотеку аудіокнижок «Ліхтар», яка має інклюзивний інтерфейс.

Як відомо, український художник та ілюстратор Олег Петренко-Заневський розробив унікальний кириличний шрифт, пристосований до потреб українських читачів, які мають труднощі із розпізнаванням друкованих знаків, у тому числі для осіб з дислексією.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1088 | Додав: admin | Теги: шрифт, Брайль, книжка, бібліотека, онлайн | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]