Ср, 2024-04-24, 13:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:36
Кондоліза Райс не привіталася з Януковичем і закликала українців тиснути на владу
Інші останні Офіційні новини
Екс-держсекретар США Кондоліза Райс вважає, що українське суспільство саме повинно тиснути на владу задля збереження демократії. Про це Райс сказала, виступаючи на конференції "Ялтинської європейської стратегії", організованої фондом Віктора Пінчука, пише "Українська правда".

"Суд та ув'язнення Юлії Тимошенко спричинили велике занепокоєння в людей. Ця справа виглядає як політично вмотивована", - зазначила Райс.

"Я сподіваюся, що український народ буде і далі здійснювати тиск на свій уряд з тим, щоб гарантувати політично незалежне правосуддя. Адже одного дня один керівник держави піде з посади, а на його місце прийде інший керівник", - додала вона.

"Я вірю в силу демократичних інституцій, але я також вірю в силу голосів людей. Весь світ дивиться на справу Тимошенко та на наступні парламентські вибори наступного місяця", - зазначила Райс.

Райс відзначилася і неоднозначною поведінкою на цьому заході. На закінчення конференції з Віктором Януковичем стався невеликий конфуз: після останніх слів Олександра Кваснєвського, Янукович, прем'єр Туреччини Реджеп Ердоган і ведучий піднялися. До Ердогана відразу підійшло кілька людей, серед них була Кондоліза Райс. Янукович провів її поглядом, але вона навіть не привіталася з ним.

Крім того, незрозуміло, з яких причин Кондоліза Райс не прийшла на групове фотографування учасників нинішньої конференції. У зв'язку з відсутністю Райс організатори кілька разів просили фотографів почекати з початком фотографування. Коли всі вишикувалися в ряд, присутні почали питати "Де Кондоліза Райс?" На це організатор заходу Віктор Пінчук пожартував: "Вона приєднається до нас після виборів". Зрештою, фотографування учасників цьогорічного форуму відбулося без неї.

А ось Янукович на конференції розповів про реформи, які сьогодні відбуваються в Україні. За його словами, ситуація в Україні нормалізувалася, країна змогла вийти з кризової спіралі, подолати інерцію занепаду. "Цілі та завдання українських реформ чіткі і зрозумілі - вийти в число лідерів посткризового світу", - заявив Янукович.

9-та Ялтинська щорічна зустріч "Україна і світ: долаючи завтрашні виклики разом", організована "Ялтинською європейською стратегією" (YES), проходить з 13 по 16 вересня у Лівадійському палаці. Понад 200 провідних представників політичних, ділових і громадських кіл з більш ніж 20 країн світу обговорюють основні глобальні виклики та їхній вплив на Європу, Україну та світ.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1033 | Додав: adminA | Теги: українців тиснути на владу, Януковичем, Кондоліза Райс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]