Вт, 2024-04-16, 12:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:58
Луценко розповів про фігурантів та арештовані мільярди - схеми Клименка
Інші останні Кримінальні новини

Схеми Клименка: Луценко розповів про фігурантів та арештовані мільярди.

Головна військова прокуратура у ході розслідування кримінальної справи відносно злочинної організації екс-міністра доходів та зборів Олександра Клименка оголосила підозру 46 особам.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook генпрокурор Юрій Луценко.

"За проміжними результатами підозру оголошено 46 особам, серед яких керівники регіональних податкових, а також сам екс-міністр доходів і зборів О. Клименко", - повідомив він.

За словами генпрокурора, у ході розслідування цього кримінального провадження прокурори взяли участь у розгляді 258 клопотань в судах щодо заходів забезпечення кримінального провадження. Найбільша їх кількість (163) стосувалася накладення арешту на майно підозрюваних. Усі клопотання задоволено.

Наразі під вартою залишається 9 осіб, ще 18 осіб перебувають під заставою на загальну суму 59 млн грн, зазначає генпрокурор.

Крім того, арештоване майно підозрюваних на суму 900 млн грн. Загалом сума арештованого майна Олександра Клименка та його афілійованих компаній сягає ще 6 млрд грн.

Як повідомлялося, за даними Генпрокуратури, колишній президент Віктор Янукович разом з екс-міністром Олександром Клименком за участю керівного складу податкових обласного та районного рівня, організували та забезпечили незаконну діяльність так званих «податкових майданчиків» або «програмних підприємств», які протягом 2011-2014 років стали інструментами незаконного та контрольованого ухилення від сплати податків підприємствами реального сектору економіки на користь керівника та членів злочинної організації, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України (участь в злочинній організації та зловживання службовим становищем).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 682 | Додав: adminA | Теги: схеми Клименка, арештовані мільярди, фігуранти, Луценко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]