Пт, 2024-03-29, 07:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:25
Львів’ян з Євромайдану побив беркут
Інші останні Надзвичайні новини
Працівники спецпідрозділу "Беркут" побили сімох львів’ян, котрі поверталися з масової акції у Києві додому.

Звільнити молодих людей вдалося лише після втручання депутатів парламенту. Про це ВВС Україна повідомив один з учасників інциденту.

За його словами, одного з них досі відмовляються оглядати в лікарні.

Тим часом прес-служба київської міліції повідомила, що відкрила кримінальне провадження у зв'язку з цим інцидентом, передає агенство "Інтерфакс-Україна".

У міліції стверджують, що студенти самі спровокували бійку. "Не було такого, що "Беркут" їх побив, це молоді люди спровокували міліціонерів на протистояння", - розповіли в міліції.

За словами міліціонерів, у молодих людей у рюкзаках була цегла, з якою вони хотіли напасти на міліціонерів.

Студентів опитали в Печерському райуправлінні міліції, після чого їх відпустили, повідомляє прес-служба київської міліції.

Побиття протестувальників

Інцидент трапився у понеділок після обіду, розповів ВВС Україна адвокат Юрій Мартиненко.

Семеро молодих мешканців Львова віком 20-25 років поверталися на власному мікроавтобусі додому після того, як два дні тому приїхали до Києва, аби взяти участь у акціях протесту проти припинення підготовки до підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС.

Після того, як автобус зупинився біля одного з кафе на проспекті Перемоги, до нього під’їхали три автомобілі з тонованим склом, з котрих вискочили співробітники групи затримання спецпідрозділу міліції "Беркут".

До юнаків було застосовано грубу фізичну силу, їх кинули в калюжі й побили ногами та кийками, каже правозахисник.

"По дорозі (нас – Ред.) били. Говорили: "Ви бандьори, ми вас за "Слава Україні!" завеземо до лісу і там мочити будемо", – розповів ВВС Україна один з постраждалих, Андрій Слюз, син депутатки парламенту від "Батьківщини" Тетяни Слюз і помічник-консультант депутата.

За його словами, близько 13:30 їх привезли до актового залу Печерського райвідділу міліції, де знову били.

При цьому він називає прізвище майора Столяра, який, за його словами, був свідком побиття затриманих своїми підлеглими.

"(При затриманні у нас – Ред.) позабирали телефони. Мені вдалося заховати... і послати sms народним депутатам. Відпустили тільки після втручання народних депутатів", – розповів пан Слюз.

"Ми не перші і не останні"

За словами Андрія Слюза, одного з його товаришів побили настільки важко, що з ним навіть не могли провести слідчі дії.

"Я викликав швидку допомогу, його доправили до державної медичної установи у Лабораторному (провулку – Ред.). Зараз йому відмовляються робити огляд і надавати медичну допомогу, відмовляються робити рентген грудної клітини і щелепи. Начальник райвідділу міліції направив туди групу, яка вчиняє на нього психологічний тиск", – каже він.

"Ми з їхніх ("беркутівців" - Ред.) слів почули дуже важливий меседж: що ми не перші і не останні. (У райвідділах міліції – Ред.) ще перебувають громадяни України, які попали під роздачу репресійної машини", - заявив Андрій Слюз.

Він закликав журналістів та юристів перевірити, чи не перебувають в інших райвідділах Києва інші неправомірно затримані громадяни України.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1123 | Додав: adminA | Теги: побив беркут, Євромайдану, львів’ян | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]