Пт, 2024-04-19, 21:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:04
Мають небачений масштаб злочини росії в Україні, – Карім Хан. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Злочини, які російська федерація чинить в Україні, мають небачений масштаб. Про це заявив прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан.

"Я приїхав до України вперше торік у березні. Я вже вчетверте тут. Був у Харкові, Херсоні, Бучі, Бородянці. Наша команда тут перебуває постійно. Ми бачимо місця вчинення злочинів, воєнних злочинів: незаконне тримання під вартою, ув’язнення, згвалтування, тортури, напади на лікарні, дитячі заклади, заклади інфраструктури, комунальні обʼєкти", – зазначив Хан.

При цьому він додав, що представники Міжнародного кримінального суду, які постійно перебувають в Україні, збирають всі необхідні дані, щоб потім долучити їх до справ.

"Треба, щоб перед Гаазьким судом та іншими Міжнародними судами постали злочинці. І щоб загал бачив, що всі ці злочини зазнають покарання в Україні… Я мав честь працювати по всьому світу. Я бачив різні руїни, але те, що ми бачимо в Україні, має небачений масштаб починаючи від часів Голокосту і аж до камбоджийских, югославських злочинів", – заявив Карім Хан.

За словами прокурора МКС, юрисдикція Міжнародного кримінального суду – це геноцид, злочини проти людства.

"Ми намагаємося вжити наших засобів, щоб вибудовувати справи і подавати їх до суду. МКС має повноваження, але не юрисдикцію над країною. У Нюрнберзі розглядалися злочини, що вчинені не якимись окремими організаціями, а саме окремими особами. Особи мають кримінальну відповідальність перед судом", – розповів Карім Хан.

Як повідомляли ЗМІ, представники Офісу Президента провели зустріч із правозахисною організацією Human Rights Watch. Сторони обговорили питання створення спеціального міжнародного трибуналу для військового та політичного керівництва рф.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 506 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]