Пн, 2024-04-29, 17:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:50
Макрон закликає французькі оборонні компанії збільшити виробництво зброї для України - "Повинні реагувати швидше"
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Війна в Україні вимагає від французької оборонної індустрії прискорення темпів виробництва зброї, збільшення обсягів та активнішого застосування інновацій. Про це заявив у п’ятницю, 19 січня, президент Франції Еммануель Макрон під час візиту до військово-морської бази Шербур, повідомляє France 24.

"Ми повинні посилити трансформацію, яку розпочали, аби швидше реагувати на потреби України в її війні проти росії", — сказав Макрон

Не можна дозволити росії думати, що вона може перемогти, додав він, а перемога росії означатиме кінець європейської безпеки.

"Ми більше ніколи не повинні задовольнятися термінами виробництва, які розтягуються на кілька років", — попередив президент Франції.

Він сказав, що від оборонних виробників очікується збільшення швидкості і обсягів виробництва, а також впровадження інновацій.

Макрон похвалив "високоякісну" французьку зброю, але зазначив, що в минулому країна не виробляла і не впроваджувала достатньо інновацій, а "комфортні роки" спровокували "певну форму самовдоволеного заціпеніння".

"Цей світ більше не дозволяє цього", — сказав він.

За його словами, він шкодує, що деякі оборонні компанії протягом останніх півтора року втрачали контракти, бо не розуміли важливість здатності швидко виконувати замовлення.

18 січня міністр оборони України Рустем Умєров повідомив, що Франція найближчими тижнями передасть Україні шість САУ Caesar. Протягом 2024 року країна здатна виготовити ще 72 установки.

Того ж дня міністр оборони Франція Себастьян Лекорню заявив, що його країна постачатиме Україні до 50 авіабомб щомісяця до кінця 2024 року.

16 січня президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в лютому Україна отримає партію далекобійних ракет, а сам він тоді ж відвідає Київ, аби завершити двосторонню угоду про гарантії безпеки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 302 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]