Пт, 2024-03-29, 11:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:38
Меморандум щодо постачання газу підписали Україна і Молдова
Інші останні Економічні новини

Міністерства енергетики України та Молдови 13 грудня в Кишиневі підписали меморандум про взаєморозуміння у сфері безпеки постачання газу. Про це повідомляє пресслужба українського відомства.

"Меморандум закріпив намір двох міністерств щодо створення діалогу та взаємодопомоги між державами під час постачання газу, усунення та попередження серйозних порушень в енергетичних мережах, а також ефективного запобігання та пом’якшення перебоїв у постачанні природного газу, зокрема до захищених споживачів обох держав, що розташовані у прикордонній зоні", - заявив заступник міністра енергетики та захисту довкілля України з питань європейської інтеграції Костянтин Чижик.

Нагадаємо, 12 грудня прем’єр-міністр Молдови Іон Кіку взяв участь у київському саміті очільників урядів країн ГУАМ (Грузія, Україна, Азербайджан, Молдова).

Повідомлялося, що Кіку обговорив з прем’єром України Олексієм Гончаруком постачання природного газу та його транзиту після 31 грудня 2019 року, що залежить від домовленостей між Україною та Росією.

Перед зустріччю Кіку заявив, що "у нас є декілька варіантів забезпечення республіки газом навіть у разі припинення транзиту російського газу через Україну".

Він пояснив, що, крім традиційного маршруту і реверсних постачань газу через Туреччину, Болгарію та Румунію, Молдова розглядає можливість купівлі газу в України.

Відомо, що раніше Кишинів вів переговори з Києвом про потенційну оренду певного газового сховища в Україні і задіяння через це газосховище реверсного постачання газу з Європи.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 691 | Додав: admin | Теги: меморандум, постачання, Молдова, газ, україна, підпис | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]