Сб, 2024-04-27, 01:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:28
Міжнародний конкурс "Museums in Short-2019" завершився
Інші останні Культурні новини

Завершився міжнародний конкурс коротких музейних відеороликів – "Museums in Short-2019". Свої роботи презентували 56 музеїв із 28 країн світу. В них представлено широке розмаїття сучасних трендів у царині музейного PR, реклами, маркетингу, дизайну тощо.

Уперше в конкурсі взяла участь Україна. Національний музей історії України у Другій світовій війні підготував анімацію "Остарбайтери", яка розкриває історію експоната – знака "OST", що використовувався в нацистській Німеччині для примусових робітників. Робота посіла гідне місце в категорії «Сторителінг».

Цьогорічними переможцями став музей Фройда (Лондон) з анімацією "Сюрреалістичне Різдво", в основу якої лягли вільні асоціації між спадщиною Зіґмунда Фройда й Сальвадора Далі. Журі відзначило ролик "за здатність привернути аудиторію свіжою і прямою мовою, що нагадує дадаїстські фільми 1920-х років, легкий підхід до основних тем психоаналізу, іронічний і сатиричний смак сюрреалістичного Різдва".

Друге місце посіла робота Центру мистецтв Вокера в Міннеаполісі (США) "Сіах Армаджані. Йди за лінією". Вона була відзначена за "захопливу подорож у світ творчості еклектичного іранського художника, вдале поєднання візуальної та звукової мов, міждисциплінарний інтерактивний опис виставки".

Третє місце було віддано художньому музеєві Бакси́ (Туреччина) за поетичний ролик "Шпичка в моїй нозі".

Приз глядацьких симпатій отримала сатирична робота "Момент" від працівників художньої галереї Матиці Сербської (Сербія).

Відзнака "Museums in Short" була започаткована у 2012 р. Музеєм Брешії (Італія), Фондом музеїв Брешії та Європейською музейною академією EMA, у співпраці з "BASE Milano" та Форумом слов’янських культур. Конкурс адресований установам, авторам, продюсерам, які використовують аудіовізуальну мову для посилення музейної комунікації та залучення аудиторії. Його основне завдання – пропагувати інноваційну роль музеїв у сфері аудіовізуальних засобів.

У безплатному відкритому конкурсі беруть участь короткі документальні фільми, анімація, трейлери та візуальні інсталяції, зроблені музеями або для музеїв. Усі надіслані роботи становлять відкритий онлайн-архів конкурсу, а також включаються до Інтернет-платформи Європейської музейної академії для використання як наукові та навчальні матеріали у програмах європейських музейних досліджень.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 984 | Додав: admin | Теги: Конкурс, Museums in Short-2019, Міжнародний | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]