Пт, 2024-03-29, 03:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

23:45
Могеріні - Молдова отримає фіндопомогу ЄС після виконання політичних умов
Інші останні Новини Європейського Союзу

Молдова отримає фіндопомогу ЄС після виконання політичних умов - Могеріні

Продовження макрофінансової допомоги Молдові з боку Європейського союзу залежатиме від виконання країною низки політичних умов.

Про це заявила верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні на засіданні Європарламенту.

Могеріні нагадала, що виплати за програмою макрофінансової допомоги залежать від двох речей: успішне виконання конкретних заходів економічної політики, викладених у меморандумі про взаєморозуміння - і їх ЄС вважає виконаними, а також виконання політичних передумов, пов'язаних з повагою до демократичних механізмів, верховенства права та прав людини.

"Після визнання недійсними виборів міського голови політичні передумови не були виконані. У цій ситуації було прийнято рішення призупинити виплату першого траншу макрофінансової допомоги, доки не будуть виконані політичні передумови для нашої допомоги. І ми сподіваємось, що це може статися незабаром. Чим швидше тим краще. Але це повинно відбутися", - сказала Могеріні.

Нагадаємо, Європарламент закликав Єврокомісію призупинити будь-яку передбачену на сьогодні макрофінансову допомогу Молдові у зв’язку зі скасованими результатами виборів мера Кишинева.

Раніше прес-служба Європейської комісії повідомила молдовським ЗМІ про те, що вона вирішила відкласти виділення першого траншу макрофінансової допомоги Молдові через скасування результатів виборів у Кишиневі.

ЄС неодноразово закликав Молдову поважати результати виборів мера Кишинева, на яких переміг проєвропейський опозиційний кандидат Андрій Нестасе.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 867 | Додав: adminA | Теги: Молдова, виконання політичних умов, Могеріні, фіндопомога ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]