Пн, 2024-04-29, 11:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:08
МЗС Франції - обстріл Бєлгорода є правом України на самооборону
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Франція вважає, що Україна в порядку самооборони відповідно до Статуту ООН має право завдавати ударів у відповідь по території країни-агресора росії, зокрема по Бєлгороду. Така позиція Парижа викликала у кремлі шквал істеричної критики.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Франції.

У французькому зовнішньополітичному відомстві, реагуючи на інформацію про вибухи наприкінці грудня 2023 року у російському місті Бєлгород внаслідок імовірного обстрілу з боку Сил оборони України, роз'яснили позицію країни.

В МЗС Франції нагадали, що існує держава-агресор росія, яка «здійснює стратегію терору шляхом навмисних ударів по основних об'єктах цивільної інфраструктури, порушуючи міжнародне гуманітарне право». Водночас Україна «діє в порядку самооборони, відповідно до Статті 51 Статуту ООН».

«У росії є можливість покласти край цьому конфлікту та людським трагедіям, які його супроводжують, за що вона несе повну відповідальність», - наголосили в міністерстві.

Для цього росія має вивести всі свої війська з міжнародно визнаної території України, пояснює Париж.

Раніше ЗМІ писали, що вранці 3 січня губернатор Бєлгородської області заявив, що там нібито було збито «кілька повітряних цілей».

Також нагадаємо, що росія й надалі завдаватиме ударів по Україні. При цьому нібито, як і раніше, лише по військових об'єктах.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 273 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]